KRNAP v kampani upozorňuje na vzácnou přírodu

neděle, 17. července 2022, 08:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

KRNAP se v nové kampani zaměřuje na zákaz opouštět značené cesty v klidových územích.

Zdroj: KRNAP

Zdroj: KRNAP

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) spouští s nastupující turistickou sezonou novou kampaň. Se slovy „Nešlap vedle, ublížíš nám hnedle!“ se zaměřuje na zákaz opouštět značené cesty v klidových územích. 

„Klíčovým sdělením kampaně je posílit obecné povědomí o zákazu vstupu mimo vyznačené cesty v klidových územích národního parku,“ říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch s tím, že krkonošskou unikátní flóru a faunu tvoří druhy často nenápadné a drobné. Kampaň, jež cílí především na mladší návštěvníky, proto seznamuje lidi s konkrétními ohroženými druhy, jejichž životy a existenci lze jednoduše zachovat, a to neopouštěním značené cesty. 

Ambasadory se stali zejména „sněžkové“ druhy, za květenu endemický rozrazil chudobkovitý a za zvířenu pěvuška podhorní. Tito zástupci ohrožených druhů budou postupně popularizační formou seznamovat na sociálních sítích návštěvníky Krkonoš s jejich dalšími vzácnými obyvateli. Stěžejní online platformou se stanou stránky a další komunikační kanály stálé kampaně Není zvěř jako zvěř, jejímž primárním úkolem je bojovat proti zavalení Krkonoš odpadky.

Kampaň je realizovaná z projektu Zpřístupnění vrcholu Sněžky a poběží po následující tři měsíce. Pod kreativou je podepsána agentura Remmark. 

-stk-