Marketing start-upu Sharry povede Marc Delacroix

úterý, 26. července 2022, 19:40 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Na pozici Chief Growth Officer start-upu Sharry nastupuje Marc Delacroix.

Marc Delacroix, zdroj: Sharry

Marc Delacroix, zdroj: Sharry

Marc Delacroix nastupuje do pražského startupu Sharry na pozici Chief Growth Officer. Primárně bude odpovědný za marketing, optimalizaci a automatizaci procesů a koordinaci mezi odděleními. Jeho pozice byla vytvořena v reakci na rychlý růst, který start-up právě zažívá. 

Firma Sharry, která má centrálu v Praze a která vyvíjí software pro nejmodernější kanceláře a kancelářské budovy, má po celém světě již více než 160 000 uživatelů. Klíčovými trhy jsou pro ni USA, Velká Británie a EU. Do Sharry v minulosti investovaly desítky milionů korun české fondy Presto Ventures a J&T Ventures. 

„Jak název mé pozice (Chief Growth Officer) napovídá, jde primárně o růst MRR (Monthly Recurring Revenue) a počtu zákazníků. V praxi to znamená vytvoření maximálního množství relevantních poptávek pomocí inbound, outbound a channel marketingu (partnerské sítě). Nedílnou součástí tohoto procesu je kombinace pochopení potřeb zákazníků a obchodních partnerů a následné promítnutí do marketingu a produktu,“ popisuje své cíle v nové roli Marc Delacroix a dodává: „Ruku v ruce s tím je zapotřebí optimalizovat a automatizovat maximální množství businessových procesů tak, abychom rychlý růst vydrželi a počet zaměstnanců nerostl lineárně s velikostí byznysu. Typicky se jedná o odladěné CRM, automatizované Google/Facebook/email kampaně, project management system, flexibilní a konverzně zaměřený web. A dále o propojení všech těchto systémů mezi sebou.“

Marc Delacroix přichází do Sharry poté, co působil jako provozní ředitel Silicon Valley startupu Sapho, Woltair či provozní a marketingový ředitel Storyous. Předtím pracoval jako stratég pro reklamní agenturu Fallon a jako poradce pro globální marketing Škoda Auto. Svou kariéru začínal jako programátor a grafik. Vystudoval britskou Teesside University, obor Computer Science.

-stk-