Novým šéfredaktorem Aktuálně.cz bude Jan Nevyhoštěný

pátek, 29. července 2022, 07:15 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Redakce Aktuálně.cz se chce pod vedením nového šéfredaktora zaměřit na nové tematické projekty, posílit infografiky i videoobsah.

Jan Nevyhoštěný, zdroj: Economia

Jan Nevyhoštěný, zdroj: Economia

Novým šéfredaktorem zpravodajského serveru Aktuálně.cz se od 1. srpna stane Jan Nevyhoštěný, dosavadní zástupce šéfredaktora. V čele redakce nahradí Josefa Pazderku, který po šestiletém působení v Aktuálně.cz z vydavatelství odchází.

„Josef Pazderka nastavil profesionální laťku Aktuálně.cz vysoko, a jestli někdo může na jeho práci navázat, pak je to právě Jan Nevyhoštěný. Josefovi chci za sebe i celou Economii upřímně poděkovat za všechno dobré, co pro Aktuálně.cz vykonal, a popřát mu do jeho dalšího působení mnoho úspěchů. Janovi přeji, ať se mu v jeho nové roli daří na dosavadní úspěchy navazovat a dál posilovat postavení Aktuálně.cz v segmentu zpravodajských a publicistických serverů,“ uvedla generální ředitelka Economie Lenka Černá.

„Naší nejvyšší prioritou je důvěryhodné, nezávislé a rychlé zpravodajství. Ne náhodou nás letošní Reuters Institute Digital News Report zařadil v důvěryhodnosti do čela českých online médií. To je pro nás v době dezinformační exploze tím nejlepším vysvědčením i závazkem do budoucna,“ uvedl nově jmenovaný šéfredaktor Jan Nevyhoštěný. Dodal, že principem fungování všech titulů Economie je redakční nezávislost v otázkách obsahu. „Je dobře, že nám vedení vydavatelství tento princip znovu potvrdilo,“ sdělil.

Se svým týmem chce navázat na práci svého předchůdce a zároveň zesílit důraz na názorovou žurnalistiku, kvalitní kulturní servis a zejména vizuální a datové speciály

„Zvláštní prioritu má pro nás také kvalitní původní videoobsah, na který se chceme zaměřovat stále více. Budeme pokračovat i v rozsáhlých seriálových projektech věnovaných celospolečenským problémům v environmentální, vzdělávací a sociální oblasti,“ popsal nový šéfredaktor.

Jan Nevyhoštěný působí v médiích přes 15 let. Po studiích politologie na Univerzitě Karlově a mezinárodních vztahů na VŠE nastoupil jako online editor do Lidových novin, odkud přešel do redakce serveru iDnes. Jako šéfredaktor necelé tři roky vedl politologickou revue Mezinárodní politika. Před příchodem do Economie krátce působil v České televizi jako vedoucí vydání jejího zpravodajského webu ČT24.cz. Od léta 2018 je zástupcem šéfredaktora Aktuálně.cz a současně vede jeho ekonomickou sekci.

-mav-