Oblast udržitelnosti má v O2 na starost Milan Ruttner

pátek, 8. července 2022, 06:35 Aktuality, Lidé MediaGuru

Posilování společenské odpovědnosti s důrazem na dlouhodobou udržitelnost nově v O2 řídí Milan Ruttner.

Milan Ruttner, zdroj: O2

Milan Ruttner, zdroj: O2

Posilování společenské odpovědnosti s důrazem na dlouhodobou udržitelnost neboli ESG strategii (z angl. zkratky Enviromental, Social, Governance) nově v O2 řídí Milan Ruttner. Jeho úkolem je rozvíjet a upevňovat myšlenky ekologického, společensky odpovědného a udržitelného podnikání O2, a to i ve spolupráci s mateřskou skupinou PPF.

Milan Ruttner se chce zaměřit na všechny tři oblasti ESG strategie. „Mým cílem je navázat na dosavadní aktivity společnosti O2 a dále je rozvíjet tak, aby se staly součástí každodenního života celé společnosti, všech rozhodnutí i následných činů. A to ať už jde o oblast životního prostředí, tedy snižování uhlíkové stopy, recyklace či cirkulární ekonomiky, ale také řízení společnosti - dodržování zákonů, vnitřních přepisů a protikorupčních aktivit. V neposlední řadě se chci zaměřit také na oblast sociální, což s sebou nese strategie rozvoje zaměstnanců, zvyšování úrovně spokojenosti zákazníků O2 a společenské odpovědnosti," popisuje Milan Ruttner.

Mezi jeho další aktivity bude patřit také vydávání pravidelného ESG Reportu, nastavování konkrétních cílů a jejich pravidelné monitorování. 

Milan Ruttner má více než 25 let praxe a zkušeností v seniorních pozicích v oblasti lidských zdrojů a obchodu. Působil například v Citibank, Mondeléz, Schneider Electric, Eldorado, Provident nebo ENRC.

-mav-