Pilsner Urquell vybuduje u Václavského náměstí zážitkové centrum

čtvrtek, 14. července 2022, 13:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Pilsner Urquell otevře na Václavském náměstí v Praze na jaře 2023 zážitkové centrum Pilsner Urquell: The Original Beer Experience.

Zdroj: Pilsner Urquell

Zdroj: Pilsner Urquell

Pilsner Urquell otevře na Václavském náměstí v Praze na jaře 2023 zážitkové centrum Pilsner Urquell: The Original Beer Experience. Jde o společný projekt pivovarnické skupiny Asahi Europe & International (AEI), vlastníka českého výrobce piva Plzeňského Prazdroje, a společnosti The Original Experience Company, která je hlavním investorem a bude centrum provozovat. Celková investice převyšuje 400 milionů korun.

Návštěvníci centra se budou moci seznámit s historií a současností piva Pilsner Urquell. „Dlouhodobě usilujeme o další posilování dobrého jména tohoto výjimečného piva v mnoha zemích světa. Jsme proto rádi, že v Praze, kam míří každý rok miliony zahraničních turistů, budou prostory, kde můžeme atraktivní a moderní formou vyprávět fascinující příběh piva Pilsner Urquell,“ uvedl Grant McKenzie, marketingový ředitel Asahi Europe & International.

Do Prahy každoročně přijede na 8 milionů turistů, drtivá většina z nich ale celý pobyt stráví v hlavním městě. Nové pražské centrum tak nemá konkurovat stávajícím návštěvnickým trasám v plzeňském pivovaru. Jedním z plánů je oslovit v Praze novou cílovou skupinu a nabídnout jí také prohlídku pivovaru Pilsner Urquell.

Zážitkové centrum Pilsner Urquell vznikne v historické budově City Palais ve spodní části Václavského náměstí. Rozkládat se bude na třech podlažích o celkové ploše více než 3 000 m², práci v něm najde zhruba 100 lidí. Celé první patro budovy bude zasvěcené příběhu plzeňského piva. Kromě něj projekt návštěvníkům nabídne také multifunkční pivní halu, školu čepování piva, prémiový degustační bar, restauraci a obchod s kolekcí značky.

Přípravou projektu byla pověřena renomovaná kalifornská společnost BRC Imagination Arts, která stojí za realizacemi Absolut Home ve švédském Ahusu, Jameson Distilery Bow St. nebo Guinness Storehouse v Dublinu.

-mav-