Prima loni zvýšila tržby, zisk před zdaněním vyrostl na 803 mil. Kč

středa, 27. července 2022, 22:15 Aktuality, TV MediaGuru

Tržby skupiny Prima se loni meziročně zvýšily o 7 %. Zisk před zdaněním vystoupal na 803 mil. Kč, uvedla FTV Prima.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Tržby FTV Prima provozovatele televizní skupiny Prima,  v loňském roce činily 3,76 mld. Kč a meziročně se zvýšily o 7 %. Společnost dosáhla zisku před zdaněním 803 mil. Kč (v roce 2020 to bylo 625,7 mil. Kč). Prima v tiskové zprávě uvedla, že za meziročním růstem stojí zvýšené prodeje reklamního prostoru díky vyššímu podílu sledovanosti skupiny Prima.

Za zvýšenou sledovaností stojí pořady jako Slunečná, Máme rádi Česko či 7 pádů Honzy Dědka. Uspěly také novinky, například Hvězdy nad hlavou nebo Dvojka na zabití. Na druhou stranu se i nadále skupině Prima zásadně zvyšovaly náklady na produkci oblíbených pořadů a rozvoj nových formátů.

FTV Prima dodala, že v loňském roce zaznamenala i rostoucí poptávku po videoreklamě. Díky rozvoji obsahu iPrima.cz a zpravodajské multiplatformy CNNPrima.cz se skupině podařilo zvyšovat počet reálných uživatelů. Web iPrima.cz měl v loňském roce průměrně 38 mil. video views měsíčně a byl jedničkou na trhu. Webu CNNPrima.cz meziročně počet reálných uživatelů narostl o 118 % a zařadil se mezi TOP 5 zpravodajských portálů.

Podíl FTV Prima v roce 2021 v meziročním srovnání narostl na 25,18 % v CS 15+, a to nejen díky novým televizním stanicím Prima Star a Prima Show, ale i díky vyššímu podílu zpravodajské platformy CNN Prima News.

-mav-