TV Nova natáčí druhou řadu seriálu Odznak Vysočina

úterý, 26. července 2022, 07:30 TV MediaGuru

Televize Nova pracuje na druhé řadě seriálu Odznak Vysočina, jehož úvodní řadu odvysílala letos na jaře.

Z natáčení seriálu Odznak Vysočina 2, zdroj: TV Nova

Z natáčení seriálu Odznak Vysočina 2, zdroj: TV Nova

Televize Nova začala natáčet druhou řadu kriminálního seriálu Odznak Vysočina. V příbězích druhé řady mají pokračovat postavy z úvodní série, novou tváří je pak herec Pavel Řezníček, uvedla Nova na svých internetových stránkách. Natáčí se v okolí Ledče nad Sázavou. 

„Hlavní rozdíl oproti první řadě je v tom, že jsme vycházeli mnohem víc z reality a skutečných případů," cituje web Nova.cz scenáristu Petra Koubka. Vedle nových případů, které musí policisté řešit, se v druhé řadě do centra pozornosti dostane i dávno uzavřená kauza Jůlinka.

Režisérský tým pak nově rozšíří Marek Najbrt. Jednotlivé případy jsou tentokrát inspirovány skutečnými událostmi, přičemž realističnost zobrazení policejních metod v seriálu s tvůrci konzultuje odborná poradkyně a Policistka roku 2018 Renáta Miková. Na režii se spolu s Markem Najbrtem podílí Andy Fehu, hlavním scenáristou je opět Petr Koubek.

„První série Odznaku Vysočina byla na Nově nejúspěšnějším seriálem jarní sezóny, její pokračování je tak pro nás velký závazek. Chceme divákům nabídnout ještě více toho, co si na seriálu oblíbili – napínavé kriminální případy, které jsou tentokrát bez výjimky inspirovány skutečnými událostmi, vysočinskou krajinu a hlavně stejný tým vyšetřovatelů, jejichž příběhy a vztahy dostanou větší prostor,“ uvedla kreativní producentka Iva K. Jestřábová.

Z natáčení seriálu Odznak Vysočina 2, zdroj: TV Nova

Z natáčení seriálu Odznak Vysočina 2, zdroj: TV Nova

První řadu seriálu Odznak Vysočina vysílala TV Nova letos od ledna do března. Osm dílů sledovalo v průměru 1,1 mil. diváků starších 15 let (podíl 25,37 %, podíl v 15-54: 25,69 %) a seriál se stal stal jedním z nejúspěšnějších letošních jarních formátů TV Nova. 

Policejní stanice vyšetřovacího týmu v seriálu Odznak Vysočina je umístěna do fiktivního městečka Veselá na Vysočině. Okolní krajina je jedním z hlavních kulis příběhu. Roli vedoucí vyšetřovatelského týmu ztvárňuje Monika Hilmerová, v roli jejích kolegů vystupují Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek a Patrik Děrgel

Odznak Vysočina 2

Autoři projektu: Vratislav Šlajer, Petr Koubek // Producent: Vratislav Šlajer, Bionaut // Výkonná producentka: Vlaďka Poláčková, Bionaut // Režie: Marek Najbrt, Andy Fehu  // Hlavní scenárista: Petr Koubek  // Scenáristé: Štefan Titka, Lucie Vaňková, Marta Fenclová, Pavel Gotthard, Tomáš Holeček, Tomáš Grombíř // Kreativní producent za TV Nova: Iva K. Jestřábová  // Kamera: Daniel Adam  // Hudba: Jiří Hájek  // Hrají: Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek, Patrik Děrgel, Pavel Řezníček, Martina Jindrová, Pavel Batěk a další

-mav-