Vnější vztahy a udržitelnost Sazky řídí Petr Jonák

pondělí, 18. července 2022, 15:55 PR, Lidé, Aktuality MediaGuru

Ředitelem nově vzniklé divize Vnějších vztahů a udržitelnosti společnosti Sazka se stává Petr Jonák.

Petr Jonák, zdroj: Sazka

Petr Jonák, zdroj: Sazka

Do čela nově vzniklé divize Vnějších vztahů a udržitelnosti společnosti Sazka 18. července nastupuje Petr Jonák. Do jeho kompetence bude spadat oblast public affairs, externí komunikace, sponzoringu, společenské odpovědnosti a nově i udržitelnosti. Právě poslední dvě zmíněné oblasti patří mezi klíčové priority Sazky, proto mezi hlavní úkoly nového ředitele bude patřit právě jejich posilování, tvorba strategií i exekuce směřování společnosti. 

„V České republice i ve světě je důležité ukazovat nejen, jak se společnosti daří finančně, ale i to, jak se angažuje v oblasti společenské odpovědnosti, životního prostředí i etiky v rámci svého podnikání. To vše s kvalitní komunikací spoluvytváří reputaci značky. Jsem rád, že se nám podařilo získat do managementu zkušeného ředitele, který nás posune ještě o úroveň výš a podpoří další růst značky Sazka,“ říká Aleš Veselý, generální ředitel Sazky. 

Petr Jonák do Sazky přichází z managementu společnosti T-Mobile, kde rovněž vedl agendu vnějších vztahů a udržitelnosti. Od roku 2015 je také členem představenstva Svazu průmyslu a dopravy, kde má na starosti oblast udržitelnosti a vnitřního trhu EU a zastřešuje i komunikaci Svazu. V minulosti také působil v Národní ekonomické radě vlády (NERV) nebo se podílel na strategiích konkurenceschopnosti ČR. Dříve pracoval ve firmě Coca-Cola, finanční skupině BXR nebo ve Škodě Auto. Pět let působil jako novinář ČTK v Praze a Bruselu. Vystudoval VŠE v Praze, absolvoval leadership program na IMD Business School.

-stk-