Aktivity WeLoveCycling od Škoda Auto podpořily Davida Štefanidese

pátek, 5. srpna 2022, 11:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Letošní cyklistické aktivity projektu WeLoveCycling.cz, který zaštiťuje automobilka Škoda, směřovaly především k podpoře handicapovaného Davida Štefanidese.

Probuďte v sobě vítěze, zdroj: Škoda Auto

Probuďte v sobě vítěze, zdroj: Škoda Auto

Letošní cyklistické aktivity projektu WeLoveCycling.cz, který zaštiťuje automobilka Škoda, směřovaly především k podpoře handicapovaného Davida Štefanidese. Cyklistické projekty letošního roku se uskutečnily pod hashtagem #WithLoveForD

V červnu se na pražském Strahově uskutečnil druhý ročník amatérského cyklistického závodu L’Etape Czech Republic by Tour de France 2022. Zúčastnilo se ho bezmála dva tisíce cyklistů a dres WeLoveCycling.cz oblékl také zpěvák Petr Lexa nebo cyklistka Evelína Opičková. Svým výkonem podpořili i dobrou věc, která předznamenala nejen finanční podporu handicapovaného Davida Štefanidese.

Vše odstartovala osobní výzva Jiřího Ježka v aplikaci Strava. Díky ní bylo vybráno 10 účastníků, kteří obdrželi startovné na druhý ročník závodu L’Etape a současně se stali přímými účastníky projektu Probuď v sobě vítěze, když se jejich najeté kilometry také promítly do celkově ujeté vzdálenosti. Hlavními dvěma aktéry celého projektu se stali právě zpěvák Petr Lexa a cyklistka Evelína Opičková.

21letý David Štefanides se narodil předčasně s diagnózou dětské mozkové obrny. Trápí ho i přidružené diagnózy v podobě těžké oční vady, skoliózy zad, epilepsie a bolestivé spasmy nohou. Má postižené všechny končetiny a potřebuje 24/7 nutnou asistenci druhé osoby. „S naším výkonem na L’Etape jsem velmi spokojená, David pro nás byl hnacím motorem. Věděla jsem, že když on zvládá svůj každodenní boj, já musím zvládnout natrénovat na L´Etape,“ uvedla Evelína Opičková ke svým přípravám na závod L´Etape Czech Republic by Tour de France.

Zdroj: Škoda Auto

Platforma WeLoveCycling.cz proměnila veškeré najeté kilometry z výzvy Probuď v sobě vítěze na finanční pomoc Davidovi Štefanidesovi. Celkově mu připadne za 37 500 najetých kilometrů všech členů týmu, kteří se zapojili do toho projektu, částka 300 000 Kč. Přispívat můžou i ostatní zasláním libovolné částky do oficiální sbírky With Love for D. Částku lze zaslat na transparentní účet 500 500 5006/2010 s variabilním symbolem 82022012. Veškeré prostředky vybrané v rámci kampaně Probuď v sobě vítěze budou využity na elektrický pohon k invalidnímu vozíku a nutné rehabilitační pobyty, díky kterým má David šanci oddálit náročnou operaci.

Kompletní odhalení celého projektu proběhlo při příležitosti právě proběhlého Handy Cyklo Maratonu v termínu od 26. do 30. 7. 2022

-mav-