Billa rozvíjí síť maloformátových prodejen

pátek, 26. srpna 2022, 09:20 Aktuality, Retail MediaGuru

V pořadí třetí maloformátovou prodejnu otevírá Billa. Nachází se ve Zbirohu.

Novou maloformátovou prodejnu otevřela Billa ve Zbirohu, zdroj: Billa.

Novou maloformátovou prodejnu otevřela Billa ve Zbirohu, zdroj: Billa.

Novou maloformátovou prodejnu otevřela ve Zbirohu v Plzeňském kraji Billa. Po prodejnách ve Strašicích a Bojkovicích jde již o třetí maloformátovou prodejnu obchodního řetězce, který tímto formátem rozšiřuje svou dostupnost pro zákazníky v městech a obcích do 5000 obyvatel. 

Zbirožská prodejna o rozloze 367 m2 nabídne zákazníkům sortiment 3500 položek, včetně potravin od regionálních producentů z České republiky. „Zbirožští si u nás nakoupí chlazené maso, čerstvé ovoce a zeleninu, ale také trvanlivé potraviny či drogerii. Dohromady si vyberou ze sortimentu na 3 500 položek včetně produktů privátních značek Billa, jako jsou například Česká farma, Vocílka nebo Billa Bio,“ uvádí Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace a tisková mluvčí Billa ČR.

Pro Billu je snadná dostupnost pro všechny zákazníky prioritou.Chceme se přibližovat lidem, kteří se stále častěji stěhují do menších sídel a naše služby jim zde chybí. Projekt menších prodejen jsme započali otevřením první z nich ve Strašicích před dvěma lety. O rok později jsme zprovoznili druhou maloformátovou prodejnu Billa v Bojkovicích. Věříme, že nákupy ve zbirožské prodejně si zákazníci oblíbí a že jim ušetří čas a kilometry namísto dojíždění do velkých měst,“ doplňuje Dana Bratánková.

Nová prodejna je vybavena technologiemi, které dbají na šetrnost k životnímu prostředí. Rovněž nabízí zákazníkům celkem 36 parkovacích míst, včetně vyhrazeného parkování pro hendikepované nebo rodiče s dětmi. 

Otevření nové prodejny je součástí letošního plánu expanze a digitalizace, na který Billa vynakládá investici ve výši až 1,32 miliard korun.

-stk-