CNN Prima využije pro volby interaktivní mapu i síť TikTok

pátek, 26. srpna 2022, 14:40 Aktuality, TV MediaGuru

Od pondělí 5. září zahájí CNN Prima News volební servis, a to v kontinuálním zpravodajství, publicistice i speciálních formátech, jako jsou superdebaty s otázkami diváků ve studiu.

Volební studio CNN Prima News, zdroj: FTV Prima

Volební studio CNN Prima News, zdroj: FTV Prima

Od pondělí 5. září zahájí CNN Prima News volební servis, a to v kontinuálním zpravodajství, publicistice i speciálních formátech, jako jsou superdebaty s otázkami diváků ve studiu. Pro volební vysílání využije průzkum, který vznikl ve spolupráci se střediskem empirických výzkumů STEM.

„Žijeme v období, které je pro mnohé obyvatele nejtěžší v porevoluční historii Česka. Lidem se snižuje životní úroveň a mají strach z budoucnosti. I proto jsme se v našem předvolebním vysílání rozhodli zaměřit na konkrétní příběhy lidí z různých obcí. Umožnil nám to průzkum od STEM, díky kterému jsme mohli rozlišit tisíce obcí v Česku na šest základních typů podle kvality života,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Pavel Štrunc.

Na speciální interaktivní mapě na webu CNNPrima.cz budou moct uživatelé porovnávat, jak se žije v jednotlivých obcích v České republice. Regionální reportéři zajedou do řady obcí, aby ukázali problémy, které tamní obyvatele trápí. Právě speciální rozšířená vydání Zpráv z regionů se stanou jedním z pravidelných pořadů, ve kterých diváci data uvidí. Vysílat se budou každý všední den od 16:55, moderátory jsou Markéta Fialová a Petr Suchoň

Diváci budou mít možnost zapojit se do vysílání a zasílat příběhy ze svých měst a vesnic do redakce CNN Prima News, a to přes web CNNPrima.cz, kam diváky zavede i QR kód

CNN Prima News chystá také sérii superdebat zástupců největších stran a hnutí kandidujících v nadcházejících komunálních volbách. Možnost pokládat otázky budou mít i diváci ve studiu. 

  • 11. 9. a 18. 9. – debaty se zástupci politických stran s celorepublikovým dosahem, moderuje Terezie Tománková a Petr Suchoň.
  • 21. 9. – Bitva o Prahu (debata lídrů pražských uskupení), moderuje Pavlína Wolfová a Michal Půr.

Stanice se paralelně zaměří i na volby do třetiny Senátu. Kandidáti z jednotlivých volebních obvodů budou každý pátek od 18.00 pravidelně diskutovat v pořadu Divoká karta. Zároveň se uchazečům o senátorská křesla budou věnovat moderátoři Pavlína Wolfová a Michal Půr v publicistickém pořadu 360°, který začíná každý všední den ve 21.30. Televizní vysílání bude doplněno živými přenosy na sociální síť TikTok, které budou jednotlivým pořadům předcházet. 

Na oba volební dny bude nachystaný speciální Nový den se souhrnem informací týkajících se hlasování. V sobotu 24. září v 11.00 pak odstartuje živé volební studio s moderátory Terezií Tománkovou, Markétou Fialovou, Petrem Suchoněm a Petrem Převrátilem

-mav-