Don Papa má na Letní Letné střelnici i virtuální realitu

středa, 17. srpna 2022, 11:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

Don Papa přichystal na festival Letní Letná exotickou střelnici. Opět spolupracuje s výtvarnicí Eliškou Podzimkovou.

Don Papa postavil na Letní Letné šapitó Arena Filipína, foto: Jakub Zeman.

Don Papa postavil na Letní Letné šapitó Arena Filipína, foto: Jakub Zeman.

Filipínský rum Don Papa je opět partnerem festivalu nového cirkusu, divadla a hudby Letní Letná. Připravil na něj aktivaci v podobě střelnice, baru, chill out zóny i zážitků ve virtuální realitě, na kterých stejně jako loni spolupracoval s výtvarnicí Eliškou Podzimkovou. 

Značka se bude na Letné prezentovat v rámci šapitó Aréna Filipína, inspirovaného ostrovem Negros, z něhož rum pochází a jehož místní přezdívají kvůli plantážím cukrové třtiny „Sugarlandia“. Tamní přírodou se inspirovala i Eliška Podzimková. „Velká část filipínských rostlin a živočichů se vyskytuje jen zde a řada z nich dokonce třeba jen na jednom z ostrovů. Je úžasné, jak rozmanitý je svět kolem nás, když se člověk pozorně dívá. Flóra a zejména fauna Filipín byly mojí inspirací pro vytvoření loňské výstavy Filipínské zvířectvo,“ připomíná a dodává: „V šapito Aréna Filipína je umístěný můj letošní výtvor, ve kterém se vracím vzpomínkami do Sugarlandie, barevného a exotického světa, který má tolik co nabídnout.“

Ve svém novém díle ilustrátorka opět zapojuje rozšířenou realitu. Pomocí mobilního telefonu a aplikace Artivive se části grafiky rozpohybují a vtáhnou pozorovatele do života na filipínském ostrově. Nové dílo si mohou návštěvníci pražského festivalu prohlédnout jako vůbec první. V dohledné době se objeví na limitovaném obalu rumu Don Papa. 

Kromě toho mohou návštěvníci šapitó prohlédnout i tuby, chránící lahve rumu Dn Papa, které ozdobili různí umělci. Součástí bude i střelnice s cizokrajnými papírovými květinami, dárky a zážitky, bar a chill out zóna.

-stk