Jan Hanuš z Mall Group přebírá vedení Woltairu

pátek, 5. srpna 2022, 12:10 Lidé, Aktuality MediaGuru

Na pozici CEO ve firmě Woltair nastupuje Jan Hanuš, který donedávna stál v čele Mall Group.

Jan Hanuš, zdroj: Mall Group

Jan Hanuš, zdroj: Mall Group

Pozici CEO ve firmě Woltair přebírá Jan Hanuš z Mall Group. Své zkušenosti chce zúročit v dalším vývoji firmy, k vedení týmu ke globálnímu trhu energetiky a adopci udržitelných energetických zařízení pro více domácností. 

Od založení v roce 2018 se firma Woltair rozrostla na 160 zaměstnanců a letos míří k jedné miliardě korun v uzavřených smlouvách. Tento růst chce zakladatel a dosavadní CEO Daniel Helcl i nadále udržet. „Jako zakladatel a CEO jsem byl za kormidlem Woltairu od samotného založení v roce 2018 a dosáhl jsem všeho, co jsem si předsevzal. Firma se rozrostla, míří k miliardě a po otevření pobočky ve Varšavě připravujeme také expanzi do Itálie a Německa. Máme skvělý, pracovitý a loajální tým, se kterým bude společnost dál růst. Postupně jsem tak nabyl dojmu, že firma potřebuje podstatně zkušenějšího a mezinárodně ostřílenějšího lídra, který z Woltairu udělá světového hráče na poli energetiky a dekarbonizace budov. Po několikaměsíčním procesu hledání jsem nadšen, že se nám podařilo přivést takovou posilu, jakou je Jan Hanuš,“ říká Daniel Helcl, zakladatel firmy Woltair, který ve firmě zůstává na pozici Group Head of Procurement.

Před příchodem do Woltairu působil Jan Hanuš jako CEO Mall Group, z níž odešel v červnu letošního roku. Předtím pracoval dva roku ve ve funkci CEO Telenor Hungary, v minulosti stál v čele společnosti Emco nebo Kostelecké uzeniny. Rovněž rozjížděl vegetariánský řetězec Vegg-Go, jenž i pod tíhou pandemie vyhlásil insolvenci. Podílel se též na vedení potravinářských firem Douwe Egberts, Vitana a Yoplait

-stk-