Kanál ČT:D přinese nový večerníček i celoroční soutěž

čtvrtek, 25. srpna 2022, 09:35 Aktuality, TV MediaGuru

Ve vysílání dětského kanálu ČT:D se objeví na podzim nový večerníček Jezevec Chrujda. Zahájí také celoroční soutěž zaměřená na zdravý životní styl.

Jezevec Chrujda, zdroj: Česká televize

Jezevec Chrujda, zdroj: Česká televize

Dětský kanál ČT :D zařadí do podzimního vysílání nový večerníček Jezevec Chrujda, zábavní lekce Smějeme se s Michalem nebo pokračování pořadů, jako jsou Parta z garáže, Medvídkova poradna či Zvěd. Novinky nabídnou v září také weby Déčko.cz a ČT edu, v říjnu pak odstartuje celoroční soutěž Superjá! zaměřená na zdravý životní styl, jejímž ambasadorem se stane olympijský vítěz Aleš Valenta. Plány zveřejnila ČT na středeční tiskové konferenci.

„Déčko oslaví své deváté narozeniny a započne desátý rok vysílání. Náš úkol je stále stejný: vzdělávat, bavit a orientovat naše děti v současném tak složitém světě,“ uvedl výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Vedle pořadu Smějeme se s Michalem bude mít premiéru i Fanfárčení, loutkový zábavně vzdělávací pořad, jenž prostřednictvím postav z Kouzelné školky – Františka, Fanynky a Filípka – vysvětluje nejmenším dětem známá lidová rčení. Druhé řady se dočká Zvěd, který vzniká ve spolupráci s Akademií věd České republiky, nebo Parta z garáže představující mladé muzikanty.

Na motivy knih spisovatele Petra Stančíka připravila Česká televize premiérový večerníček Jezevec Chrujda, jenž ještě před televizním uvedením získal ocenění na Mezinárodním filmovém festivalu ANIFILM 2022. Večerníček přinese příběhy o potřebě přátelství a o tom, že je správné pomáhat slabším. Zvláštní důraz je kladen na začlenění znevýhodněných osob do většinové společnosti. Hlasy všem protagonistům propůjčuje Jiří Lábus. „Jiří Lábus jako jezevec Chrujda byl jasná volba pro všechny čtyři spolutvůrce večerníčku – výtvarnici Lucii Dvořákovou, režiséra Davida Súkupa, dramaturga Miloše Zvěřinu a mou maličkost. S Jiřím Lábusem jsme léta přátelé a já už od dětství miluji jeho nezaměnitelný projev, doplněný naprostou profesionalitou,“ přiblížil Petr Stančík.

Web ČT edu nabídne na podzim kromě nových videí k matematice, zeměpisu nebo dějepisu i materiály k podpoře výuky žáků, kteří do českých škol přicházejí z Ukrajiny.

Bližší informace k podzimnímu vysílání ČT:D si můžete prohlédnout v materiálu níže. 

-mav-