Marek Hlavica opustí post ředitele AKA, povede asociaci APRA

úterý, 16. srpna 2022, 09:40 Lidé, Reklama, PR MediaGuru

Dlouholetý ředitel Asociace komunikačních agentur (AKA) bude od nového roku zastávat stejnou pozici v Asociaci public relations (APRA).

Marek Hlavica, zdroj: AKA

Marek Hlavica, zdroj: AKA

Dlouholetý ředitel Asociace komunikačních agentur (AKA) Marek Hlavica bude od nového roku zastávat stejnou pozici v Asociaci public relations (APRA). Hlavica pracoval pro AKA od roku 2016 celkem ve třech funkčních obdobích. V APRA nahradí Pavlu Mudrochovou, která se po čtyřech letech rozhodla svoje angažmá v asociaci ukončit.

Hlavicovi končí třetí funkční období na jaře 2023, o další tříletý mandát nebude usilovat. Místo toho přijme nabídku APRA dát asociaci novou energii a směr. Současně se chce věnovat i dalším projektům v oboru komunikace a také umělecké činnosti. „Zastihl jsem před sedmi lety AKA ve svízelné situaci a odcházím jako ředitel zdravé a velmi dělné profesní organizace. To je ten správný okamžik pro změnu. Moc se těším, až budu své zkušenosti moci využit ve prospěch oboru, kterému jsem zasvětil několik let profesní kariéry,“ říká Hlavica.

Marek Hlavica v devadesátých letech vedl PR agenturu Impact a byl jedním ze zakládajících členů APRA. Čtyři roky stál také v čele PR klubu, který ho uvedl do Síně slávy českého PR. Podstatnou část své profesní kariéry následně zasvětli PR a komunikaci jak na straně zadavatelů (Philip Morris, Plzeňský Prazdroj, Citibank, ČEZ), tak jako nezávislý konzultant. Poznal i mediální prostředí – začínal v časopise Mladý svět, byl ředitelem marketingu při zrodu TV Nova, publikuje a moderuje.

„APRA v posledních letech prošla zásadními změnami, profesionalizací a zvětšením. Pro další rozvoj asociace potřebujeme manažera jako je Marek, a proto jsme rádi, že se rozhodl spojit s APRA svou další profesní dráhu. Vzhledem ke svým zkušenostem může přinést novou energii do stávajících projektů, jako jsou ocenění LEMUR nebo vzdělávací program PRCA, ale také pomoci objevovat nové směry, kterými se může APRA vydat. Nadále pak chceme rozvíjet spolupráci s Asociací komunikačních agentur, se kterou už dnes participujeme na několika projektech,“ říká Radek Maršík, člen výkonné rady APRA.

Nového ředitele AKA bude volit valná hromada asociace na konci listopadu stejně jako prezidenta AKA. Mandát prezidentovi Janu Binarovi vypršel na konci července. Obě funkce jsou v AKA volené. Hlavica bude nápomocen při výběru kandidátů.

-mav-