O2 TV Sport hledá nové tváře, otvírá svou Akademii

čtvrtek, 18. srpna 2022, 18:00 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Televizní stanice O2 TV Sport přišla při příležitosti svého sedmého výročí s projektem Akademie.

Zdroj: O2 TV

Zdroj: O2 TV

Televizní stanice O2 TV Sport přišla při příležitosti svého sedmého výročí s projektem Akademie. Jeho cílem je objevit a dostat na obrazovku nové a dosud neznámé tváře. Nový program je otevřen široké veřejnosti, zájemci se mohou hlásit do 30. září 2022.

Účastníci Akademie O2 TV Sport budou nabírat znalosti přímo od televizních profesionálů, dostanou tak příležitost začít pracovat jako jeden z členů týmu O2 TV Sport. „Sedm let naší televize bylo mimořádně úspěšných. Těší mě, že jsme se stali nejsledovanějším sportovním kanálem v Česku. Rozhodně však neusínáme na vavřínech a myslíme na to, abychom si v budoucnu své postavení nejen upevnili, ale i vylepšili. Proto jsme se rozhodli realizovat myšlenku, kterou jsme nosili v hlavě už hodně dlouho," říká výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Do týmu moderátorů, komentátorů a reportérů patří dlouholetí moderátoři v čele s Petrem Svěceným, Janem Homolkou či Tomášem Radotínským, ale příležitost dostávají i členové mladší generace.  „Akademie nám umožní tyto zájemce o práci v naší televizi vyhledávat, vybírat a školit systematičtěji. Pro nás i pro ně je to jedinečná příležitost," tvrdí hlavní mentor a garant projektu Tomáš Radotínský.

V první fázi se během prázdnin rozběhla náborová kampaň, která láká k zaslání stručného životopisu a motivačního videa, v němž se má uchazeč představit a sdělit, co ho přivedlo k rozhodnutí přihlásit se a proč právě on je nejvhodnějším kandidátem. Nejpozději do 30. září tohoto roku je třeba zaslat přihlášku na e-mailovou adresu: akademie@o2tvsport.cz.

„Během října vybereme zájemce, které si pozveme k osobnímu pohovoru. Ti nejúspěšnější se pak stanou posluchači Akademie. Byli bychom rádi, kdyby se na konci studia vyprofilovalo několik vhodných adeptů, a ti pak dostanou nabídku pracovat v O2 TV Sport," uvedl Radotínský. „Nehledáme jen tváře pro obrazovku a mikrofon, nýbrž i technické profese. Ze své praxe známe řadu příkladů, kdy měl uchazeč ambici stát se například redaktorem a nakonec se z něj stal špičkový režisér, kameraman či střihač," upozorňuje.

Studium bude probíhat na podzim a během zimní přestávky fotbalových soutěží. Další informace pro uchazeče jsou k dispozici zde

-mav-