Omnicom přivádí do Česka agenturu Hearts & Science

pondělí, 29. srpna 2022, 07:00 Reklama MediaGuru

Specializací nové agentury je marketingové poradenství a propojování jednotlivých disciplín marketingové komunikace.

Tým agentury Hearts & Science, foto: Jan Emler, zdroj: Hearts & Science

Tým agentury Hearts & Science, foto: Jan Emler, zdroj: Hearts & Science

Agentura Hearts & Science vznikla v roce 2016 v USA, kde ji Omnicom Media Group (OMG) založila jako specializovanou agenturu pro globálního klienta Procter & Gamble. V Česku je ale její role jiná, zaměří se na marketingové poradenství klientům ze skupiny Omnicom Media Group i dalším, zejména pak lokálním firmám. „S rozvojem nových digitálních kanálů, fragmentací cílových skupin a nárůstem objemu dat v posledních letech se komplexnost řízení marketingu zmnohonásobila. Marketingoví ředitelé, kteří se chtějí v tomto novém prostředí orientovat, hledají partnera, který jim pomůže řešit otázky a problémy přesahující jednotlivé marketingové disciplíny," říká Jerguš Slota, Managing Director Hearts & Science.

Doposud se marketéři s komplexními marketingovými výzvami obraceli zejména na velké konzultační společnosti, nově by jim chtěli radit a pomáhat zkušení mediální stratégové a konzultanti z Hearts & Science. „Naší výhodou je, že uplatňujeme agilní přístup menšího týmu v modelu butikové konzultační firmy v kombinaci s výjimečnými talenty jeho jednotlivých členů a širokým zázemím a veškerými nástroji a daty celé skupiny OMG," říká Lucie Hrachovská, Deputy Managing Director H&S. „A i když milujeme data a racionální argumenty, nezapomínáme ani na srdce a emoce, které často o chování spotřebitelů rozhodují," dodává.

Hearts & Science sídlí v kancelářích skupiny Omnicom Media Group na Pražského povstání, kde bude úzce spolupracovat s dalšími agenturami a týmy ze skupiny. „Náš přístup jsou individuální a na míru šitá řešení, protože i potřeby každého klienta jsou individuální. Nemáme žádné šablony, do kterých bychom chtěli klienty napasovat,“ říká Jerguš Slota. Už dnes spolupracuje agentura na několika projektech s klienty z řad retailových řetězců, finančních institucí či e-commerce společností. Řeší s nimi mimo jiné komplexní marketingové a komunikační strategie, obhajobu marketingových i mediálních rozpočtů nebo nestandardní obsahová řešení. Tým Hearts & Science chce také pomoct v situacích, kdy selhává nastavená strategie, zákaznická cesta či zkušenost, nebo se neplní marketingová a komunikační očekávání bez evidentní příčiny.

Jerguš Slota, managing director

Foto: Jan Emler

Jerguš Slota se v marketingu pohybuje 12 let, většinu času pak strávil u skupiny Publicis Group. Prošel mj. pozicí managing directora pro agenturu Zenith, ale jeho zázemí bylo a je hlavně strategické, a to nejen v médiích, ale i kreativě či datech. Před nástupem do současné role se věnoval Product a new bussines developmentu, což je i jedna z jeho hlavních pracovní náplní v Hearts & Science.

Sám o sobě říká, že je srdcem i duší stratég a celou komunikaci po letech zkušeností vidí jako les, nikoliv jako jednotlivé stromy. H&S vidí v horizontu pěti let Jako etablovanou konzultační značku na trhu, za kterou přijdou klienti pro pomoc.

Lucie Hrachovská, Deputy Managing Director

Foto: Jan Emler

Lucie Hrachovská se v marketingu pohybuje osm let, a pro současnou roli čerpala zkušenosti zejména z pozice Client Service Director pro klienta L’Oréal. Před nástupem do Hearts & Science působila jako Global Strategy Manager globálního marketingu Škoda. Na starosti má zejména project management, starost o rozvoj agenturního týmu a kooperaci napříč celou skupinou.

-mav-

Pozn.: Server MediaGuru.cz provozuje agentura PHD, která je součástí Omnicom Media Group.