Regionální vysílání ČRo na západě Čech bude řídit David Jakš

středa, 24. srpna 2022, 17:30 Aktuality, Lidé, Rádio MediaGuru

Novým ředitelem regionálního vysílání Českého rozhlasu v západních Čechách se stal David Jakš. Rada ČRo zároveň potvrdila ve funkcích stávající ředitele regionálních stanic.

David Jakš, zdroj: Český rozhlas, Khalil Baalbaki

David Jakš, zdroj: Český rozhlas, Khalil Baalbaki

Rada Českého rozhlasu na středečním svém veřejném zasedání na návrh generálního ředitele ČRo Reného Zavorala jmenovala Zdeňka Duspivu, Milana Knotka, Hanu Ondryášovou a Josefa Podstatu řediteli regionálních studií Českého rozhlasu na další čtyřleté období. Novým ředitelem regionálních studií ČRo Plzeň a ČRo Karlovy Vary pak Rada ČRo jmenovala stávajícího zpravodaje Českého rozhlasu v jihovýchodní Asii Davida Jakše.

Zdeněk Duspiva, ředitel ČRo České Budějovice a ČRo Vysočina, Milan Knotek, ředitel ČRo Sever a ČRo Liberec, a Josef Podstata, ředitel ČRo Olomouc a ČRo Ostrava, zahájí své nové mandáty 1. října 2022, ředitelka ČRo Brno a ČRo Zlín Hana Ondryášová pak 1. listopadu 2022.

Funkční období Davida Jakše, který ve funkci ředitele ČRo Plzeň a ČRo Karlovy Vary vystřídá Zdeňka Levého, začne 1. ledna 2023.

„Zdeňkovi Levému patří moje upřímné poděkování za jeho dlouholetou práci pro Český rozhlas. Nejenomže byl šestnáct let ředitelem Českého rozhlasu Plzeň, ale také stál v roce 2018 u zrodu samostatného rozhlasového vysílání v Karlovarském kraji. Významně se podílel na rozvoji obou regionálních stanic, které si získaly za jeho éry působení úctyhodnou přízeň posluchačů. Očekávám, že David Jakš zúročí svoje dosavadní profesionální zkušenosti a naváže na úspěchy plzeňského a karlovarského studia,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

David Jakš byl v letech 1997-2003 redaktorem domácí redakce zpravodajství České televize pro Karlovarský a Plzeňský kraj a moderátorem vysílání v Praze. V České televizi a Českém rozhlase se také podílel na přípravě pořadů Zápisník zahraničních zpravodajů, Objektiv, Fakta a Ta naše povaha česká. Před nástupem do Českého rozhlasu byl zahraničním redaktorem China Radio International a TV Nova. V Českém rozhlase působil šest let jako zahraniční zpravodaj ve východní a jihovýchodní Asii se sídlem v Číně, později v Thajsku. 

-mav-