Rod Draka přijde s druhou řadou, první je na HBO rekordní

pátek, 26. srpna 2022, 17:20 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Původní dramatický seriál Rod Draka bude mít druhou řadu, oznámil v pátek provozovatel HBO.

Rod Draka, zdroj: HBO

Rod Draka, zdroj: HBO

Původní dramatický seriál Rod Draka bude mít druhou řadu, oznámil v pátek provozovatel HBO. První série debutovala v pondělí 22. srpna 2022 a podle údajů HBO zaznamenala největší sledovanost v historii stanice. První epizodu dosud vidělo více než 20 milionů diváků na lineárních platformách a VOD platformách HBO Max v USA. HBO to uvedla s odkazem na data společnosti Nielsen.

Také v Česku a na Slovensku zaznamenal Rod Draka na HBO Max v Česku a na Slovensku s historicky největší sledovaností u všech nových seriálů nebo filmů uváděných na streamovací platformě HBO. Během prvních 48 hodin po uvedení zaznamenal první díl seriálu Rod Draka nejvíce odsledovaných hodin ze všech nových titulů, včetně filmu The Batman, který měl na HBO Max premiéru letos na jaře. „Rod Draka je zdaleka nejpopulárnějším startem v historii HBO a HBO Max v Česku a na Slovensku – překonává všechny předchozí rekordy pro nově uváděný titul. Sledovanost prvního dílu překonala všechna očekávání," uvedla Pavla Brožková, tisková mluvčí HBO Max. 

Rod Draka se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vypráví příběh rodu Targaryenů na motivy knihy George R. R. Martina Oheň a krev.

-mav-