Třetí řada seriálu Případy 1. oddělení odstartuje 5. září

středa, 17. srpna 2022, 14:25 TV MediaGuru

Od pondělí 5. září se divákům České televize představí třináct nových příběhů seriálu Případy 1. oddělení.

Herecké obsazení třetí řady seriálu Případy 1. oddělení, zdroj: Česká televize

Herecké obsazení třetí řady seriálu Případy 1. oddělení, zdroj: Česká televize

Od pondělí 5. září 2022 od 20:10 se na obrazovky České televize vrátí seriál Případy 1. oddělení. Třetí řada seriálu scénáristů Josefa Mareše, bývalého elitního vyšetřovatele, a Jana Malindy, bude mít celkem třináct epizod. Ve vyšetřovatelském týmu se objeví nové postavy, které ztvárňují Barbora Bočková a Juraj Loj. Předkládané příběhy jsou opět inspirovány skutečnými případy pražské kriminálky. V hlavních rolích se znovu představí Ondřej Vetchý, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Igor Chmela či Sabina Remundová

Děj nových epizod kromě nových případů reflektuje i proměnu práce na pražském 1. oddělení. Porady se vedou po Skypu, zavedly se elektronické knihy jízd, sledují se excelovské tabulky. Postava vyšetřovatele Tomáše Kozáka v podání Ondřeje Vetchého je na vrcholu kariéry. 

„Ke každému případu jsme měli cenné poznámky, materiály a informace od pana Mareše a byli jsme obeznámeni se všemi příběhy do nejmenších detailů. To nám umožnilo být realitě co nejblíže a bude to určitě vidět. Z většího seznamu skutečných případů jsme vybrali takové, které jsou vždy jedinečné, způsobem provedení či způsobem odhalení. Ve výčtu jsou vedle známých událostí jako vražda taxikáře nebo i unikátní, méně známé kauzy,“ vysvětluje první z dvojice scenáristů Jan Malinda. „Když jsem skončil u policie, měl jsem najednou víc času a než se mi po práci na vraždách začalo opravdu stýskat, dostal jsem nabídku se aspoň na papíře na 1. oddělení vrátit,“ dodal Josef Mareš. Ten se rozhodl své místo u policie opustit na podzim roku 2019. 

Právě Marešův přínos na scénáři je podle tvůrců jedním z rozhodujících faktorů úspěšnosti seriálu. Příběhu dodává autenticitu a umožňuje divákům nahlédnout do práce kriminalistického týmu, přestože všechny postupy záměrně neodhaluje. „Nepopisujeme, neodhalujeme do detailu všechny postupy kriminalistů, aby seriál nedával návod potenciálním pachatelům," uvedl herec Ondřej Vetchý

Přehled jednotlivých dílů: Podnájemníci, Flaška, Veteráni, Exploze, Řetízek, Taxivrah, Tramvaj, Střihač, Romeo a Julie, Smolař, Spolubydlící, Loterie, Trik.

Třetí řada seriálu Případy 1. oddělení se vrací po šesti letech. Jejími režiséry jsou Peter Bebjak a Michal Blaško, vedoucím projektu je Tomáš Feřtek. Předchozí řady seriálu lákaly v průměru 1,7 mil. diváků. 

Detaily k třetí řadě si můžete prohlédnout v materiálu, který je ke stažení níže. 

ČT na podzim: Případy 1. oddělení, Pozadí událostí či Vejdělkovy komedie

čtvrtek 21. července 2022

-mav-