Etnetera osamostatnila mobilní divizi do firmy Etnetera Flow

úterý, 6. září 2022, 11:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Mobilní divize společnosti Etnetera se osamostatňuje a pod názvem Etnetera Flow míří na evropský trh.

Miloš Felix, zdroj: Etnetera Flow

Miloš Felix, zdroj: Etnetera Flow

Po sedmi letech vývoje mobilních aplikací se mobilní divize společnosti Etnetera osamostatňuje a pod názvem Etnetera Flow míří na evropský trh. Svou expertízu na mobilní segment bude rozvíjet pod křídly Etnetera Group jako šestá společnost v této české IT skupině.

„Osamostatnění Etnetera Flow jsme připravovali delší dobu se záměrem posilovat mobilní segment v našem portfoliu a dát mu takovou míru podpory, jakou si vzhledem k potřebám českého i evropského trhu zaslouží,“ říká Martin Palička, CEO Etnetera Group.

Základem nové společnosti je stávající mobilní tým společnosti Etnetera, který tu působí od roku 2015. Na českém trhu se etabloval vývojem mobilních aplikací pro klienty, jakými jsou Škoda Auto, ČSOB, Fortuna, O2 TV, Direct pojišťovna, Rossmann, Košík a další.

Tým mobilních vývojářů v Etneteře vede od začátku Miloš Felix, který se nově v roli CEO ujímá vedení Etnetera Flow. „Vážím si nové role v Etnetera Group i podpory, kterou od skupiny dostává celý můj tým. Pro náš vstup na evropský trh je to důležitá vnitřní energie. Věřím, že naše mobilní know-how podpořené expertizou ostatních firem ve skupině Etnetera Group budou naší silnou stránkou i v evropském měřítku,“ říká Miloš Felix.

Nová Etnetera Flow bude dál sídlit společně s dalšími firmami IT skupiny v Praze Holešovicích. V otázkách provozu, financí, personalistiky i marketingové komunikace bude využívat společného zázemí Etnetera Group. Právě díky němu nyní vznikl například i brand nové společnosti - název, vizualizaci i brand story Etnetera Flow stavěla kreativní digitální agentura Etnetera Motion, člen Etnetera Group.

-mav-