Hitrádia zahajují show Srdcovky či centrální víkendové vysílání

čtvrtek, 8. září 2022, 09:00 Aktuality, Rádio MediaGuru

Hitrádia z mediální skupiny Media Bohemia zahajují novou late morning show s názvem Srdcovky, centrální víkendové vysílání a večerní hudební speciály.

Leona Gyöngyösi, zdroj: Media Bohemia

Leona Gyöngyösi, zdroj: Media Bohemia

Hitrádia z mediální skupiny Media Bohemia zahajují novou late morning show s názvem Srdcovky, centrální víkendové vysílání s moderátorkou Leonou Gyöngyösi a večerní hudební speciály. Stanice také navážou na jarní projekt Hudební šampionát a oživí projekt City Live.

Pořad Srdcovky, postavený na velkých hudebních hitech, se bude vysílat každý pracovní den od 9:00 - 10:00.  „Late morning show, tedy hodina, která navazuje na ranní show a uvádí dopoledne, je velmi obtížná pro všechny stanice v Evropě. Forma poslechu se mění z aktivní na pasivní, část posluchačů ještě chce aktivní zábavu a část už ne, my navíc z centrálního vysílání přecházíme do regionálního. Srdcovky jsou cestou, jak vyřešit všechny tyto výzvy jednou elegantní a atraktivní formou,“ vysvětlil důvody programový ředitel sítě Hitrádií Michal Merenda.

Srdcovky se podle skupiny osvědčily na pražském Hitrádiu City 93,7 FM, proto se od září implementují i do dopoledního vysílání jednotlivých regionálních stanic. „Navíc počítáme i s interaktivitou, ať už v on-air vysílání nebo přes sociální sítě jednotlivých regionálních rádií, kde budou moci posluchači prozrazovat své „srdcovky“ včetně svého vztahu k nim. My jim je pak samozřejmě zahrajeme,“ vysvětluje Michal Merenda. „Srdcovky jsou tak produktem, který byť bude centrální a obchodně snadno uchopitelný, tak je založen na regionálním pojetí vysílání, regionálních vzpomínkách a reáliích a nabízí jednotlivým stanicím určitou míru autonomie. A to je cesta, kterou chceme s Hitrádii do budoucna jít,“ dodává.

Srdcovky mají také oslovit zadavatele reklamy, kteří vyhledávají na Hitrádiích pořad, který ctí regionální charakter a je současně jednotícím prvkem pro všechny regionální stanice a nabízí tak celoplošný zásah.

Od začátku září pak nastoupila na centrální víkendové vysílání moderátorka Leona Gyöngyösi, která přichází z regionálního Hitrádia North Music. Nahrazuje ve vysílání Michala Knejpa, který se přesouvá do odpolední show Hitrádia City 93,7 FM a stane se tak hlavní mužskou tváří metropolitní stanice. „Oba posuny mají přinést posílení poslechovosti v daných časech. Navíc zde můžeme vidět, že díky kapacitám v regionech se dá skvěle naplňovat i centrální vysílání,“ říká Michal Merenda.

Večerní hudební speciály odstartují 3. října a jejich hlavní moderátorskou tváří bude moderátor Michal Klein. Zatímco v týdnu se budou speciály vysílat od 19:00 do 22:00 hod., tak o víkendu začnou již o hodinu dříve. „Každý večer dostane posluchač něco jiného. Zatímco začátkem týdne bude znít klidnější popová hudba, tak v průběhu týdne přijde na řadu mix osmdesátek, devadesátek a milénia a v závěru týdne pak nabídneme klubovou muziku a energické songy. Rádi bychom pomocí speciálů ukázali našim posluchačům, jak rozmanitý playlist na Hitrádiích najdou,“ vysvětluje Merenda. V určité podobě se také do vysílání vrátí hity na přání.

Hitrádia také oživí projekt City Live a na státní svátek 28. září připraví speciální podvečerní vysílání s Ewou Farnou. Ta by měla se svým akustickým koncertem vystoupit na střeše pražské Lucerny. Na všech Hitrádiích pak zazní živé vystoupení a rozhovor s populární zpěvačkou.

Začátkem října také Hitrádia zopakují jarní programový speciál Hudební šampionát, který se osvědčil nejen po stránce poslechovosti, ale také po stránce obchodní.

-mav-