Mallpay od ČSOB se mění na Skip Pay, přidává další funkce

středa, 21. září 2022, 12:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Mallpay se mění na Skip Pay. Součástí novinek jsou také funkce chytrého nakupování nebo produkt Skip Třetina.

Zdroj: ČSOB

Zdroj: ČSOB

Mallpay, která od dubna stoprocentně patří ČSOB, se přejmenuje na Skip Pay a uvede nové možnosti chytrého nakupování. Novinkou je také produkt Skip Třetina, který zákazníkům umožní placení po třetinách. „Chytré placení je nový koncept, ze kterého chceme v e-commerce udělat nový standard. Na celý proces nakupování on-line jsme se podívali celistvě a očima zákazníka. A dokázali ošetřit všechna slabá místa spojená nejen s placením, ale s celým nákupem,“ uvedl na středeční tiskové konferenci Richard Kotrlík, CEO Skip Pay.

Nový název Skip Pay má odkazovat na jednoduché nakupování a zároveň být také mezinárodně srozumitelný. Díky Skip Pay například odpadne nutnost opisovat při placení údaje z karty, umožnit má také snadnější vrácení zboží a reklamaci. Zákazníci budou moci využívat prodloužené tříleté záruky či roční pojištění, které budou mít majitelé Skip karet zdarma. Správa bude možná přímo v aplikaci, která bude ukládat všechny účtenky. „Zodpovědnost e-shopu za nákup totiž nekončí momentem, kdy zákazník zboží zaplatí. A my jsme momentálně jediní, kdo ji dokáže plně převzít na sebe,“ dodal Richard Kotrlík.

Skip Pay zároveň říká, že chce obchodníkům zajistit takový zákaznický zážitek, který e-shopům přinese dobré hodnocení a loajalitu. Celosvětově je jedním z důvodů, proč zákazník nedokončí svůj nákup, právě platba. 

Produkt nazvaný Skip Třetina umožní zaplatit zboží ve vybraných e-shopech ve třech po sobě jdoucích splátkách bez navýšení. Kromě e-shopů budou moci tuto službu využít také zákazníci v kamenných prodejnách. Součástí nové služby je také hlídání, komu tuto službu Skip Pay umožní.

Navzdory slábnoucí e-commerce Skip Pay letos očekává platby v hodnotě jedné miliardy, v současné chvíli více než dvojnásobně překonala loňská čísla.

-tšl-