McDonald’s otevírá svou nejekologičtější restauraci v ČR

čtvrtek, 22. září 2022, 15:05 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

McDonald’s otevírá 22. září v Benátkách nad Jizerou svou vlajkovou loď v oblasti udržitelnosti.

Nejvíce ekologicky šetrnou restauraci v Česku otevírá McDonald's v Benátkách nad Jizerou, zdroj: McDonald's.

Nejvíce ekologicky šetrnou restauraci v Česku otevírá McDonald's v Benátkách nad Jizerou, zdroj: McDonald's.

Ve čtvrtek 22. září otevírá restaurační řetězec McDonald’s svou první pobočku v Benátkách nad Jizerou. Nejnovější restaurace je zároveň symbolickou vlajkovou lodí v oblasti udržitelnosti, její provoz totiž z části zajišťují zelené technologie a energeticky úspornější spotřebiče i osvětlení. Elektřina z fotovoltaiky, tepelná čerpadla, sběr dešťové vody k zavlažování a mnoho dalšího dělají z benátské restaurace McDonald‘s tu nejvíce ekologicky šetrnou z celkem 112 poboček v republice. 

„Ekologickou šetrnost bude zajišťovat výkonná fotovoltaika. Díky ní je pokryta celoroční spotřeba chladící a mrazící místnosti, kde se skladují veškeré suroviny. Využití sluneční energie ale není jedinou novinkou. Restaurace je také vybavena sběrníkem na dešťovou vodu, který slouží k zavlažování a celou restauraci vytápí a chladí tepelná čerpadla. Zároveň její zákazníci budou moci využít hned 4 dobíjecí stanice pro elektromobily,“ uvádí Jitka Pajurková, ředitelka komunikace a PR McDonald’s Česká republika a Slovensko. 

Kromě toho jsou v nové restauraci použity i moderní chytré technologie, které sníží spotřebu elektrické energie. „Samozřejmostí je použití nízkoenergetického osvětlení uvnitř restaurace i na venkovním parkovišti a systému elektronického monitoringu spotřeb všech médií tak, abychom zajistili jejich nejefektivnější využití a eliminovali jejich nežádoucí přebytky. Zároveň používáme technologicky vyspělé grily a fritézy, které mají nižší spotřebou elektrické energie oproti starším typům těchto zařízení,“ doplňuje Pajurková. 

McDonald’s v Benátkách nad Jizerou se nachází v bezprostřední blízkosti dálničního exitu č. 27 a otevřel jej franšízant Zdeněk Prajs. Vytvořila celkem 70 pracovních míst. Nabídne snídaňovou i klasickou produktovou nabídku včetně služeb kavárny McCafé. Krom posezení uvnitř na 90 místech je k dispozici také 54 dalších míst na zahrádce, součástí je i dual-line McDrive (objednávání z auta s dvojnásobnou kapacitou) a digitální hry a venkovní hřiště pro děti. V interiéru je uplatněn design „Geometry“, který kombinuje geometrické tvarů, betonové panely a dřevěné prvky.

-stk-