Meta zavedla komunitní chaty ve Facebook Messengeru

pondělí, 19. září 2022, 13:11 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Meta představila novinky ve Facebook Messengeru. Uživatelé mohou v komunitních skupinách zakládat chaty i hovory a zvát ostatní, aby se ke skupině připojili. Komunikovat můžou také pomocí videa.

Nové funkce Facebook Messengeru, zdroj: Meta

Nové funkce Facebook Messengeru, zdroj: Meta

Meta zavádí komunitní chaty ve Facebook Messengeru, ve kterém budou moci uživatelé komunikovat textově, zvukově či pomocí videa. Ve facebookové skupině půjde navíc chaty uspořádat do různých kategorií, aby ostatní členové skupiny našli to, co je nejvíce zajímá. S novými funkcemi komunit přišla Meta také se sadou nástrojů, které správcům pomohou spravovat chat i audio.

Nově mohou uživatelé Facebooku vytvářet chaty v rámci komunit, kde mohou komunikovat v různých formátech, například pomocí zpráv, audionahrávek či videa. Nové komunitní chaty mají umožnit rychlé reakce všech účastníků dané komunity. „Lidé budou moci díky novince zahájit konverzaci na určité téma a získat odpovědi v daném okamžiku, místo aby čekali, až se ostatní vyjádří k jejich příspěvku,“ vysvětlila v oficiálním oznámení Meta.

V daných komunitách navíc půjde uspořádat chaty do různých kategorií, aby ostatní členové skupiny našli to, co je nejvíce zajímá. Nově tak budou moci například fanoušci kapely vstoupit do chatu věnovanému termínům turné či vydání nových alb. „Správci budou moci spustit otevřený chat s libovolným členem skupiny, chat o událostech pro výlety nebo setkání, chat pro administrátory určený pouze k prohlížení a oznamování aktualizací v rámci celé skupiny a chat určený pouze pro administrátory pro spolupráci s administrátory a moderátory,“ objasnila Meta.

Správci facebookových skupin mohou vytvářet také audio kanály, aby členové skupiny mohli sdílet živé komentáře k události nebo přijímat podporu v reálném čase. V současné době se do audio kanálu může najednou připojit až 30 lidí a účastníci mají také možnost zapnout video. Nové audio kanály může využít například správce facebookové skupiny pro studenty chemie, který může vytvořit audio kanály pro studijní skupiny v období závěrečných zkoušek a účastníci mohou zapnout video pro živé doučování.

Meta představila také bezpečností funkce, jež mají zabránit napadnutí komunitního chatu, který je přístupný pouze členům skupiny. Problémy s jednotlivými členy mohou řešit samotní správci komunity, kteří je mohou blokovat, ztlumit, pozastavit nebo odstranit. 

 -tšl-