Newton Media spouští novou generaci aplikace NewtonOne

pátek, 9. září 2022, 07:15 Aktuality, Internet & Mobil, PR MediaGuru

Novinkou je například okamžité upozornění na neobvyklé zmínky či nástroj Události, který umí ze shluku zpráv vytvořit srozumitelný příběh.

Ilustrační foto, zdroj: Newton Media

Ilustrační foto, zdroj: Newton Media

Newton Media spouští novou generaci aplikace NewtonOne. Společnost uvedla, že má být desetkrát rychlejší a uživatelé se díky ní zvládnou orientovat ve velkém množství dat, které se každodenně valí z médií i sociálních sítí. Novinkou je například okamžité upozornění na neobvyklé zmínky či nástroj Události, který umí ze shluku zpráv vytvořit srozumitelný příběh.

Nová verze NewtonOne využívá umělou inteligenci. „Příkladem je chytrý našeptávač ve vyhledávacím okně, který uživateli nabídne přesně to, co by ho mohlo nejvíc zajímat, na základě předchozích dotazů. Čím více s nástrojem pracujete, tím více vás poznává a zjednodušuje vám práci,“ popisuje Michal Hroneš, Innovation Manager společnosti

Pokročilý alerting nepřetržitě vyhodnocuje výstupy v médiích a na sociálních sítích a dokáže uživatele upozornit na neobvyklé výkyvy. Například okamžitě odhalí větší množství zmínek ke sledovanému tématu nebo prudký nárůst negativních ohlasů. Alerty chodí jako upozornění na e-mail či mobilní telefon. Upozornění je možné nastavit nejen na klíčová slova, ale i výstupy konkrétního autora, influencera či vybrané médium. 

Práci s velkými balíky dat má usnadnit chytrá filtrační pravidla. Aplikace se naučí, podle jakého klíče uživatel řadí příspěvky do kategorií, a poté už bude řazení provádět automaticky. Inovací prošel také dashboard pro analýzu dat

Nový nástroj Události umí spojit jednotlivé zprávy z médií tak, že z nich okamžitě poskládá aktuální příběh. „Aplikace na základě klíčových slov vytvoří shluky podobných zpráv, které se všechny týkají jedné události v průběhu jednoho až několika dní. Uživatel se tak lépe orientuje v daném tématu a je schopen vysledovat, jak například vybraná kauza vznikla a dále se vyvíjela v čase,“ dodává Michal Hroneš.

Novinkou v aplikaci NewtonOne je i databáze novinářů s kontakty a profily na sociálních sítích s dosahem, historií a cílovými skupinami. Aplikace je pravidelně aktualizována a umožňuje vytváření vlastních medialistů podle různých kritérií.

-mav-