Nová banka na trhu Inbank velké kampaně nechystá

čtvrtek, 22. září 2022, 10:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Původem estonská banka se chce zaměřit především na spolupráci s partnery. To bude pro letošní rok hlavní komunikační kanál.

Zdroj: Inbank

Zdroj: Inbank

Inbank, digitální banka původem z Estonska, vstupuje na český trh. Poskytovat bude úvěry na nákup financování obnovitelných zdrojů, jako jsou fotovoltaické panely nebo tepelná čerpadla, ale i automobilů a dalších dopravních prostředků. Zároveň neplánuje pobočky, bankomaty ani transakční účty. Pro komunikaci volí především spolupráci s partnery. 

„Jsme digitální banka, která je tam, kde je zákazník – a to v místě prodeje. Vnímáme digitalizaci jako ,lidské právo', tj. snažíme se klientovi nabídnout nejjednodušší digitální nákupní zážitek, a to nejen v online prostředí, ale i v kamenných prodejnách. Nabízíme pouze takové produkty, které zákazník chce a nenutíme mu nic, co primárně nechce, ať je to třeba pojištění, kreditní karty apod.,“ přibližuje značku Inbank na dotaz MediaGuru její ředitel Vít Růžička. 

„Naší hlavní cílovou skupinou je kdokoli, kdo chce investovat do nákupu zelených technologií, aut nebo jakéhokoli zboží u našich partnerů a očekává nejlepší a nejrychlejší servis. Tam jsme schopni nejlépe ukázat naši velmi jednoduchou a přívětivou ,customer journey’,“ popisuje Růžička s tím, že na poli marketingu firma velké kampaně nechystá. Plánuje především spolupráci s partnery, kterým bude financovat jejich zboží a služby. „Toto pro nás bude tento rok hlavní komunikační kanál,“ dodává. 

Inbank působí v pěti evropských zemích. Kromě Estonska také v dalších pobaltských zemích – v Litvě a Lotyšsku – v Polsku a nyní v Česku. V současnosti má přibližně 804 000 aktivních klientů.

-stk-