Rohlík začíná nabízet tašky se Světem bedýnek

pátek, 23. září 2022, 10:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlík se spojuje se Světem bedýnek, společně nabídnou udržitelné tašky se sezónní zeleninou a ovocem od českých farmářů.

Zdroj: Rohlík

Zdroj: Rohlík

Online supermarket Rohlík navázal spolupráci se Světem bedýnek. Společně nabídnou udržitelné tašky se sezónní zeleninou a ovocem od českých farmářů. 

Svět Bedýnek je projekt, který 12 let dodával čerstvou lokální zeleninu a ovoce českým domácnostem. Zakladatelé a manželé Jana a Petr Bínovi však na jaře tohoto roku svůj e-shop uzavřeli, protože cítili, že je potřeba si odpočinout.

Cílem spojení s Rohlíkem je ale i tak zajistit pravidelný odběr sezónní úrody českých farmářů a nabídnou zákazníkům tu nejkvalitnější zeleninu a ovoce vypěstovanou výhradně v České republice. „Když se českým farmářům věnujete 12 let, ukončíte svůj provoz a najednou zjistíte, že zrovna tento rok pro ně bude opravdu těžký, nechcete je v tom nechat samotné. Je potřeba jim zkrátka pomoci. Každý farmář potřebuje svou úrodu prodat, bez toho by jejich podnikání nepřežilo. A když najdete partnera, jako je Rohlík, který má ochotu, a na rozdíl od nás se mu daří i nadále prodávat, bylo by bláhové nespojit se a farmářům společně nepomoci,” říká Petr Bína. 

Na Rohlíku lze nyní zakoupit Fresh tašky se sezónní sklizní od českých farmářů, a to ve dvou velikostech – větší „Na víkend“ nebo menší „Na každý den“. Tašky budou za výhodnou cenu – kilo vyjde na cca 40 Kč. „Jsme rádi, že jsme se mohli propojit s manželi Bínovými a spolupracovat na projektu Fresh tašek na Rohlíku. Podpora a blaho českých farmářů nám totiž leží na srdci stejně jako Janě a Petrovi a věříme, že takové podnikání je nejen ekonomické, ale také udržitelné,” dodává za Rohlík jeho tisková mluvčí Lutfia Volfová. 

-stk-