Sport Alive: Na shortlistu vedou Česká obec sokolská a Český florbal

úterý, 20. září 2022, 14:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nové sportovně-byznysové ceny Sport Alive Awards 2022 zveřejnily svůj shortlist. Soutěží se v šesti kategoriích a vítězové budou oznámeni na říjnové konferenci Sport Alive 2022.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Nové sportovně-byznysové ceny Sport Alive Awards 2022 zveřejnily svůj shortlist. Soutěží se v šesti kategoriích a vítězové budou oznámeni na říjnové konferenci Sport Alive 2022.

Mezi nejúspěšnější organizace patří s pěti nominacemi Česká obec sokolská a Český florbal, se čtyřmi nominacemi agentura Raul a AC Sparta Praha, po dvou nominacích získaly agentura VMLY&R, Český rozhlas, FK Dukla Praha, Český olympijský výbor, Go4Gold, Orlen Unipetrol, Statutární město Ostrava a také Florbal Židenice. Mezi nominovanými jsou rovněž projekty značek Škoda Auto, Lidl, Dr. Max, Kaufland a dostala se tam i v posledních týdnech populární kampaň FC Rokycany.

„Musím říct, že jsme absolutně nedoufali v takový zájem hned v úvodním ročníku. Cítíme velkou zodpovědnost vybrat to nejlepší, zejména protože se prakticky bez výjimky jedná skutečně o velmi inspirativní projekty z různých regionů i sportů. Cílem platformy Sport Alive je prezentovat a oceňovat to dobré z českého a slovenského sportu, takže jsme rádi, že je skutečně co prezentovat,“ říká Tomáš Janča, jeden z organizátorů cen.

Pořadatelé cen zároveň představili nového generálního partnera Sport Alive Awards. Tím se stala sázková společnost Tipsport, která domácí sport dlouhodobě významně podporuje. „Tipsport neustále posiluje svou pozici v českém sportovním prostředí a dnes je jednoznačně největším partnerem českého sportu. Proto nám přišlo přirozené podpořit ambici organizátorů Sport Alive ocenit ty nejlepší projekty v českého sportu,“ sdělil Martin Filip, který z pozice Head of Brand zastřešuje v Tipsportu mimo jiné i oblast sponzoringu.

Vybrané projekty teď bude hodnotit desetičlenná porota složená z expertů na sportovní marketing, která současně tvoří již před časem oznámený advisory board Sport Alive. V každé z kategorií porota vybere tři projekty a určí jejich finální pořadí.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v rámci konference Sport Alive 2022, která se uskuteční v úterý 4. října v O2 universum. Pořadatelé konference současně se shortlistem Awards oznámili také finální sestavu vystupujících, která čítá 37 speakerů.

Program konference, který se bude odehrávat paralelně ve dvou sálech, obsahuje dohromady 19 prezentací, panelových diskuzí a rozhovorů. Kromě 29 českých vystupujících také šest spíkrů ze Slovenska a dva z Německa. Právě odtud přijede hlavní řečník letošní konference Martin Geisthardt, obchodní a marketingový ředitel legendárního klubu FC St. Pauli.

Kromě něj se na Sport Alive 2022 také představí oba majitelé úspěšného Oktagon MMA, brand manažeři velkých značek jako Tipsport, Mastercard či Uniqua, šéfové velkých sportovních médií, zástupci mediálních společnosti a ředitelé sportovních klubů z různých sportů. Součástí konference je také dvojrozhovor s bývalým hráčem NBA Jiřím Welschem a MMA zápasníkem Karlosem Vémolou.

-mav-