Srovnejto.cz nasazuje nové spoty, ukazuje důležitost pojištění

pondělí, 19. září 2022, 14:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Srovnávač finančních produktů Srovnejto.cz nasazuje na podzim nové reklamní spoty.

Z nové kampaně Srovnejto, zdroj: Srovnejto.cz

Z nové kampaně Srovnejto, zdroj: Srovnejto.cz

Srovnávač finančních produktů Srovnejto.cz nasazuje na podzim nové reklamní spoty. Navazují na koncept s hlavním hrdinou se smyslem pro uspořádané věci, který ale prošel několika zásadními změnami. Za kreativou stojí LuckyU, o produkci se postaralo studio Bistro Films. První spoty se objeví na obrazovkách v pondělí 19. 9. 2022 na stanicích skupiny Prima.

„V nové kampani chceme prostřednictvím Tomáše Srovnaného vysvětlit českým zákazníkům důležitost správného pojištění majetku, nastavení povinného ručení nebo zodpovědného půjčování. Spoty mají jednoduchým způsobem přiblížit důležitost ochrany vlastního majetku a vysvětlit i mýty, kterými jsou některá pojištění opředena,“ popisuje Head of Marketing Skupiny Srovnejto, Josef Matějovič. „Naším cílem bylo posílit pozitivní vnímání srovnávačů, které jen neukazují jednoduché cenové srovnání produktů, ale především umí i většinu služeb za zákazníky sjednat. Zároveň jsme chtěli na konkrétních situacích v domácnosti Tomáše lidem vysvětlit, jak jim správně nastavené finanční produkty pomohou pomoci.“

Nový spot Srovnej.to, zdroj: Srovnej.to

Koncept světa s dokonale srovnanými nabídkami už Srovnejto.cz použilo v minulých letech, v nové verzi spotů došlo ale ke změně. „Dali jsme nově Tomáši Srovnanému tzv. background story v podobě jeho rodiny. Srovnávání tak již není o uspokojení vnitřní touhy po pořádku, ale má bezprostřední dopad na Tomášovo nejbližší okolí – když má totiž věci srovnané, ušetří peníze i čas, které může věnovat svým blízkým,“ vysvětluje Lubor Tůma, senior copywriter z agentury LuckyU. „Jednoduše řečeno – udělali jsme z Tomáše Srovnaného jednoho z nás a zachovali přitom pro značku typickou vizuální nadsázku v podobě srovnaného světa,“ dodává Jakub Mach, art director LuckyU.

Tomáši Srovnanému ve spotech hravým způsobem pomáhá jeho dcera Nela Srovnaná. V digitálním prostředí má po boku kompletní rodinu, která dokresluje důležitost poslání značky – ušetřené peníze a čas mohou lidé díky Srovnejto.cz věnovat tomu, co je pro ně opravdu důležité.

Na celé kampani se pracovalo více než rok. „Nechtěli jsme extrémně pospíchat – kvalita pro nás byla jednoznačně na prvním místě. I proto jsme celkem důsledně přistupovali ke všem kreativním návrhům během výběrového řízení i testování. Pro testování jsme využívali jak kvantitativní testování, tak i fokusní skupiny, abychom opravdu dobře chápali, co je pro potenciálního zákazníka důležité, čemu rozumí, jakou míru emocí očekává apod. Takto jsme věděli, jakým směrem se vydat, čeho se držet a na co v kampani nezapomínat,“ popisuje Josef Matějovič ze Skupiny Srovnejto.

S třicetisekundovými TV spoty budou vysílány také kratší dvacetisekundové verze a sponzorské vzkazy, pro online jsou pak připraveny kratší formáty přizpůsobené jednotlivým platformám. Kampaň doplní komunikace napříč dalšími mediatypy včetně printu a sociálních sítí.

-mav-