Zahájila kampaň na podporu ekoznačení EU Ecolabel

středa, 28. září 2022, 08:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kampaň k oslavě výročí 30. let ekoznačky EU Ecolabel zahájila v minulém týdnu. V rámci oslav jezdí putovní stánek se showroomem, na který naváže celostátní kampaň na podporu ekoznačení.

Pojízdný stánek k oslavě výročí 30. let EU Ecolabel, zdroj: CENIA

Pojízdný stánek k oslavě výročí 30. let EU Ecolabel, zdroj: CENIA

K výročí oslavy 30. let EU Ecolabel odstartovala venkovní kampaň s propagačním stánkem taženým elektrokolem. „Potřebujeme změnit vnímání lidí a zbavit je předsudků vůči ekovýrobkům. Je symbolické, že se tak odehraje v roce, kdy Ekoznačka EU slaví 30 let své existence,“ říká ministryně životního prostředí Anna Hubáčková. Showroom je pouze začátkem větší marketingové kampaně na podporu ekoznačení v České republice, která odstartuje v listopadu.

Showroom má návštěvníkům ukázat, co znamená Ekoznačka EU a jaké jsou její výhody. Zároveň má také představit konkrétní producenty a jejich výrobky, které certifikaci získaly. V rámci showroomu funguje také kolo štěstí a soutěžení o drobné ceny. „Pouze malá část české společnosti zná Ekoznačku EU a vnímá ji jako záruku ekologické šetrnosti a kvality v jednom. Konkrétně se bavíme přibližně o šestnácti procentech. To je velká škoda, proto jsme se rozhodli to změnit,“ doplňuje záměr akce Anna Hubáčková.

Propagační stánek tažený elektrokolem můžete vidět na různých místech Prahy. V minulých dnech se představil například na Konferenci Životního prostředí – prostředí pro život nebo také na ČEZ RunTour a na Karlínském street food festivalu.

Putovní stánek předchází větší cross-mediální marketingové kampani na podporu ekoznačení v České republice, která odstartuje v listopadu. Kampaň má ekoznačení propagovat jak mezi spotřebiteli, tak mezi firmami. „V Kampani odhalíme, kdo je Ekolífek a zaměříme se na osvětu směrem k veřejnosti, kterou chceme edukovat v problematice ekoznačení a výhod těchto výrobků. Zároveň budeme oslovovat výrobce a poskytovatele služeb, kteří již dnes alespoň část svých produktů prezentují jako ekologické, k tomu, aby tuto skutečnost stvrdili uznávanou certifikací,“ vysvětluje Miroslav Havránek, ředitel CENIA.

-tšl-