Billa vyřazuje zábavní pyrotechniku, uvádí rozsáhlou kampaň

úterý, 4. října 2022, 12:25 Aktuality, Retail, Reklama MediaGuru

Na vyřazení zábavní pyrotechniky ze svého sortimentu upozorní Billa v rozsáhlé kampani se sloganem „Po petardách ani vidu, ani slechu"

Zdroj: repro Billa ČR

Zdroj: repro Billa ČR

Řetězec Billa na Mezinárodní den zvířat vyřazuje zábavní pyrotechniku ze svého sortimentu. Řetězec poukazuje na fakt, že prodej pyrotechniky a její používání zvířatům ubližuje. Na svou iniciativu upozorní v rozsáhlé kampani se sloganem „Po petardách ani vidu, ani slechu", která zahrnuje komunikaci v místě prodeje, na sociálních sítích, v online i tištěných médiích a také PR podporu.

„V našem Plánu B se dlouhodobě hlásíme k péči a kultivaci okolního prostředí, kam spadá mimo jiné i ochrana zvířat. Cítili jsme, že v této oblasti můžeme být prospěšní ještě více. Jsou to právě zvířata, kdo kvůli zábavní pyrotechnice strádá, a to především během silvestrovských oslav. Jako maloobchodní prodejce jsme se rozhodli situaci řešit způsobem, který se logicky nabízí, a to vyřazením pyrotechniky z naší nabídky. V období vánočních svátků ji zákazníci v regálech nenajdou,“ říká k iniciativě Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace a udržitelného rozvoje společnosti Billa ČR.

Na iniciativu upozorní Billa ve své multikanálové kampani, za jejímž kreativním přístupem stojí agentura McCann Prague. Komunikaci pod claimem „Aby si nás příroda zase oblíbila“ rozděluje na dvě fáze. V první fázi oznamuje krok, k němuž se rozhodla a vysvětluje důvody, které k tomuto rozhodnutí vedou. Stojí na sdělení, že Billa je prvním českým řetězcem bez zábavní pyrotechniky a že bez ní bude zvířatům kolem nás lépe. „První fáze naší kampaně slibuje, že v Bille už nekoupíte petardy, pecky ani ohňostroje. Pokud tedy nejde o cenové pecky a ohňostroje chutí, jak demonstrujeme ve druhé fázi kampaně, která poběží kolem Vánoc až do Silvestra, kdy přinášíme alternativu silvestrovské zábavy pro zákazníky Billy,“ říká ke kampani Martina Kufová, Account Director McCann Prague.

Na hlavní linku ochrany zvířat naváže komunikace na sociálních sítích. „Očekáváme, že se k oficiální kampani na sociálních sítích přihlásí také řada influencerů a osobností, se kterými tato myšlenka rezonuje. Mezi nimi jsou určitě Monika Absolonová nebo Markéta Zavřelová alias Markéta v troubě,“ dodává Dominika Schmidtová, Social Media Strategist agentury Pickerly.

Vyřazení pyrotechniky z nabídky Billy podpoří rovněž PR aktivity, které zajistí agentura Ogilvy. „PR komunikaci povedeme ve dvou proudech. U zpravodajských médií se budeme soustředit hlavně na profilaci značky jako iniciátora společensky prospěšné změny a na motivaci, která značku k tomuto kroku vede. V lifestylové lince budeme více akcentovat propojení s volně žijícími zvířaty a domácími mazlíčky a zaměříme se na informovanost o škodlivosti pyrotechniky jako druhu zábavy,“ doplňuje Václav Rambousek, Account Director z agentury Ogilvy.

-mav-