ČT natáčí seriál Lovec, volně navazuje na dřívější minisérie

úterý, 25. října 2022, 14:00 TV, Aktuality MediaGuru

Česká televize začala natáčet nový osmidílný seriál Lovec. Volně navazuje na minisérie Ďáblova lest a Ztracená brána.

Natáčení seriálu Lovec, zdroj: Česká televize

Natáčení seriálu Lovec, zdroj: Česká televize

Česká televize začala v těchto dnech natáčet nový seriál Lovec režiséra Jiřího Stracha. Volně navazuje na minisérie Ďáblova lest a Ztracená brána. Přinese osm kriminálních případů spojených se záhadnými a nevysvětlitelnými jevy, s nimiž policistům pomůže exorcista v podání Pavla Kříže. Hlavní ženskou postavu ztvární slovenská herečka Jana Kolesárová. Vedle nich si v seriálu zahrají např. Jiří Štěpnička, Ivo Gogál, Martin Stránský a další.

Každý díl nového koprodukčního seriálu odhalí jeden kriminální případ s prvky, které není možné racionálně vysvětlit a nalezení pachatele je nad síly běžných postupů policejních vyšetřovatelů.

„Lovec je vzácnou příležitostí pracovat na něčem, co radikálně vybočuje z obvyklého scenáristického rámce. Na žánrových projektech je nejtěžší představit divákovi uvěřitelný svět, a to i přesto, že se v něm vyskytuje mnoho tajemna a záhad. Pokud se to ale podaří, je možné říci i něco podstatného k dnešnímu způsobu života a lidskému směřování obecně. A často je to i jednodušší než v obvyklých realistických kulisách,“ říká kreativní producent České televize Jan Lekeš.

Námět napsali Petr Hudský, David Ziegelbauer, Tomáš Koňařík a Adam Doležal. Natáčení začalo v těchto dnech na Slovensku, na jaře příštího roku se přesune do České republiky. Seriál vzniká v koprodukci se slovenskou televizí Joj a Trigon Production.

Třídílnou minisérii Ďáblova lest vysílala Česká televize v roce 2009, tehdy ji v průměru sledovalo 1,4 mil. diváků (15+, share 32,1 %, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Minisérie Ztracená brána měla rovněž tři díly, vysílala se v roce 2012 a v průměru ji sledovalo více než 1 mil. diváků (15+, share 24,6 %). Obě minisérie režíroval Jiří Strach. Hlavní role v nich ztvárnili Jiří Dvořák, Ivan Trojan a Anna Geislerová

-mav-