Deník N neuspěl ve snaze koupit si titulní přebaly MFD a LN

úterý, 11. října 2022, 16:35 Aktuality, Tisk MediaGuru

Deník N si chtěl při příležitosti svých 4. narozenin zakoupit inzertní přebaly titulních stran deníků MF Dnes a Lidové noviny. Neuspěl.

Návrh inzertních přebalů titulních stran MF Dnes a Lidových novin, zdroj: Deník N

Návrh inzertních přebalů titulních stran MF Dnes a Lidových novin, zdroj: Deník N

Deník N, vydávaný společností N media, si chtěl při příležitosti svých 4. narozenin zakoupit inzertní přebaly titulních stran deníků MF Dnes a Lidové noviny (skupina Mafra) a prezentovat na nich nabídku zvýhodněných možností předplatného Deníku N.  Podle svého vyjádření tím reagoval na slova předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, ve kterých twitterovou veřejnost před časem vyzýval, ať si titulní přebaly na denících skupiny Mafra také koupí (stejně jako si je koupil on v případě svého inzertního sdělení „Věříte médiím?"). 

Babiš přes inzertní titulní strany MFD a LN zpochybňuje média

pondělí 5. září 2022

Deník N ale se svým záměrem neuspěl. „Naše agentura návrh poslala do vydavatelství, odkud se rychle vrátila odpověď, že reklamu neotisknou s odvoláním na obchodní podmínky a z důvodu konkurenčního vztahu," uvedl ředitel vydavatelství N media Ján Simkanič.

Dodáváme, že média nemají povinnost inzerci zveřejnit, pokud z nějakého důvodu nechtějí, nebo pokud jim v tom brání zákonné důvody. V prvním případě se ale připravují o příjmy z prodeje inzertní plochy. 

Deník N už bezprostředně po otištění inzerátů Andreje Babiše na začátku září reagoval svým inzertním sdělením, ve kterém oslovoval nové předplatitele.

Rovněž Týdeník Fórum reagoval parafrází Babišových inzertních titulek a lákal na své předplatné. 

-mav-