Dignity zvýšila obrat o 30 %, letos chce překonat 850 mil. Kč

úterý, 4. října 2022, 10:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Skupina Dignity, pod kterou patří například Tiscali Media nebo Performio.cz, loni zvýšila obrat o téměř třetinu a v letošním roce ho plánuje znovu navýšit.

Kamil Koupý, zdroj: Dignity

Kamil Koupý, zdroj: Dignity

Technologická a investiční skupina Dignity podnikatele Kamila Koupého plánuje letos navýšit svůj rekordní loňský obrat. Uvedla, že meziročně loni narostla o vice než 30 %, tedy o 187 mil. Kč. Její obrat tak loni představoval 758 milionů korun a letos má v plánu pokořit 850 milionů. K dalšímu zvyšování obratu mají pomoct jak nové investice, na které má skupina připraveny celkově vyšší desítky milionů korun, ale také personální akvizice. Ty jsou podle Koupého v současné době pro skupinu nutné.

„Skupina roste tak rychle, že musíme rozšířit middle management a zajistit si tak lidi na další růst,” vysvětluje Koupý.
V uplynulých měsících nastoupil do Dignity na nově vytvořenou pozici Business Development Director Lukáš Havrda, který se kromě celkového rozvoje skupiny zaměří především na mezinárodní byznysovou strategii yieldové agentury Performax.cz a technologické platformy AntiAdblock.com.

Tým Performaxu se rozrostl rovněž o Huberta Galla, který se ujal pozice Programmatic Strategist. Gall přestoupil do Performaxu z vydavatelského domu Czech News Center, kde předtím působil na podobné pozici.

Kromě finančních výsledků zaznamenala skupina Dignity také významnou změnu ve vlastnické struktuře. Její dosavadní ředitel Jakub Hulík se stal též jejím spolumajitelem.

Nejzajímavějším novým projektem v předchozích měsících se pro Dignity stal startup akcelerátor StartGuide.cz, který pomáhá s rozjezdem nově vznikajících startupů. „Dobře si pamatuji, jak těžké jsou začátky. Proto chceme podpořit první krůčky u zajímavých projektů tak, aby měly šanci na úspěch,” sdělil Kamil Koupý. StartGuide.cz v čele s Petrem Jahnem plánuje v nejbližší době investovat prostřednictvím fondu StartGuide ONE až 150 milionů korun.

Investiční skupinu Dignity založil podnikatel Kamil Koupý v roce 2008. Patří do ní výkonnostní agentura Performio.cz, mediální dům Tiscali Media, zastupitelství ARBOmedia, yieldová platforma Performax.cz a technologická společnost AntiAdblock.com.

-mav-