Do čela kreativy Publicisu nastupuje Kosta Schneider

středa, 12. října 2022, 14:00 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Kreativní týmy agentur Leo Burnett, Saatchi & Saatchi a MSL, které tvoří komunikační divizi skupiny Publicis Groupe, nově povede Kosta Schneider.

Kosta Schneider, zdroj: Publizist Graupe

Kosta Schneider, zdroj: Publizist Graupe

Kreativní ředitel ukrajinské Publicis Groupe zastřeší z nově vytvořené pozice Executive Creative Director stávající kreativní ředitele skupiny Publicis v Česku, s nimiž bude spolupracovat na klíčových klientech a tendrech.

V roli vrchního kreativce skupiny bude Kosta Schneider spolupracovat se všemi jejími kreativními týmy, které vedou kreativní ředitelé Petr Roth, Jan Lesák a Nikola Foktová. Cílem je posunout kvalitu kreativních výstupů Leo Burnett, Saatchi & Saatchi a MSL na mezinárodní úroveň. Novou roli bude zastávat současně se svou dosavadní pozicí v ukrajinské Publicis Groupe. V Česku se bude podílet na klíčových tendrech a vybraných projektech pro klienty jako Makro, Mondelēz, Krušovice nebo Sanofi. 

Kosta Schneider působí v reklamě více než 18 let. Od roku 2019 zastává pozici Chief Creative Director v ukrajinské pobočce Publicis Groupe a s agenturou Saatchi & Saatchi získal v letech 2019 a 2021 ocenění pro nejkreativnější agenturu Ukrajiny. Během své kariéry získal víc než dvě stovky ocenění z mezinárodních soutěží jako Cannes Lions, Andy, Red Dot nebo Eurobest a v řadě z nich byl také porotcem. Pracoval pro klienty jako Nestlé, Mondelēz, LG Electronics nebo Coca-Cola. 

„Věřím, že skvělé kreativní nápady jsou tím, co pohání byznys, lidi a vlastně celý svět. A čím lepší nápad je, tím efektivnější řešení přináší. Věřím, že to spolu s talentovanými týmy Leo Burnett, Saatchi & Saatchi a MSL dokážeme nejen na českém trhu, ale i tom světovém,“ říká Kosta Schneider. 

„Chtěli jsme do našeho komunikačního pilíře přivést úspěšného kreativního ředitele ze zahraničí, který dokáže z pozice ,vrchního kreativce' posunout úroveň našich kampaní o další stupínek výše,” dodává Tomáš Varga, CEO Publicis Groupe pro Střední Evropu.

-stk-