Hartmann-Rico se kampaní zaměřuje na prevenci srdce

úterý, 25. října 2022, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Hartmann-Rico se v kampani spojuje se záchranářem MUDr. Markem Dvořákem. Chce upozornit na problémy se srdcem.

Tváří kampaně společnosti Hartmann-Rico se stal lékař Marek Dvořák, zdroj: Hartmann-Rico.

Tváří kampaně společnosti Hartmann-Rico se stal lékař Marek Dvořák, zdroj: Hartmann-Rico.

Společnost Hartmann-Rico odstartovala kampaň, která má za cíl poukázat na zvýšený výskyt srdečních onemocnění a jejich nebezpečí. Ve spolupráci se známým lékařem ze záchranné služby Markem Dvořákem chce především zvýšit povědomí o tom, jak by lidé měli o své srdce pečovat, aby těmto zdravotním problémům předcházeli. Na prevenci zaměřuje šestitýdenní výzvu #HARTMANNsrdcem, kterou spustila na svém Instagramu.  

Po šest týdnů mají lidé možnost vyzkoušet si jednotlivé kroky, které přispívají k prevenci onemocnění srdce a k tomu, aby se člověk cítil celkově zdravě a fit. Výzvy jsou zaměřené jak na sportovní aktivity, tak na zdravé stravování nebo i otužování. Do plnění úkolů se aktivně zapojí i doktor Dvořák, který doporučuje zvláště u vysokého krevního tlaku prevenci nepodceňovat. 

„O hypertenzi mnoho lidí neví, protože nebolí, a přesto vás může časem významně poškodit nebo zabít. Poničí vám ledviny, oči, srdce, může se podílet na vzniku mrtvice. Je velmi snadno odhalitelná a léčitelná, přesto na to dost lidí kašle. Přitom na zjištění hypertenze nemusíte chodit hned k doktorovi, stačí si pořídit kvalitní domácí tonometr, který měří stejně spolehlivě jako ty nemocniční. Některé vám dokonce dokáží odhalit nejčastější srdeční arytmii – fibrilaci síní a tím, že vás přivedou k doktorovi k zahájení adekvátní léčby, zabránit právě vzniku mrtvice,“ radí Marek Dvořák. 

„Věříme, že informační kampaně, kterým se věnujeme, pomohou zvýšit povědomí o důležitosti prevence. Díky prevenci by se totiž dalo zvrátit až 80 % akutních kardiovaskulárních příhod. Nejúčinnější zbraní v boji proti vysokému krevnímu tlaku je dodržování zásad zdravého životního stylu a pravidelné měření krevního tlaku,“ říká Jana Hraběová, Senior Brand Manager společnosti Hartmann-Rico.

Součástí kampaně je i podcast, který vyjde Dva ve zdraví, který vyjde 11. listopadu na Spotify. 

-stk-