„Ivánku, kamaráde, covid je tu zase," říká Čtvrtníček v kampani

čtvrtek, 6. října 2022, 14:40 Reklama MediaGuru

Ministerstvo zdravotnictví spouští hlavní část očkovací kampaně v hodnotě 50 mil. korun. Promlouvají v ní lidé, kteří měli s následky covidu osobní zkušenost. Jedním z nich je i Petr Čtvrtníček.

Roll-up očkovací kampaně s Petrem Čtvrtníčkem, zdroj: MediaGuru.cz

Roll-up očkovací kampaně s Petrem Čtvrtníčkem, zdroj: MediaGuru.cz

Ministerstvo zdravotnictví spouští hlavní část očkovací kampaně. Ta je zaměřena obecně na podporu očkování, tedy nejen na očkování proti covid-19. Její hodnota představuje 50 mil. Kč. Vizuální podobu kampaně navrhla a připravila agentura McCann Prague, nákup mediálního prostoru zajišťuje agentura Remmark. Součástí kampaně jsou vizuály pro očkovací místa, návrhy inzerátů, a především televizní a rozhlasové spoty s hercem Petrem Čtvrtníčkem, který má sám s covidem vlastní zkušenosti.

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

První fáze kampaně na podporu očkování proti covid-19 byla zahájena v srpnu, a to především na sociálních sítích. Její podzimní a hlavní fázi spouští ministerstvo dnešním dnem. Tato část kampaně proběhne v nadlinkových médiích i na outdoorových plochách. Kampaň je zaměřena ale i na podporu očkování obecně s důrazem na prevenci.

„Oslovil jsem herce Petra Čtvrtníčka a jsem rád, že se stal hlavní tváří naší informační a osvětové kampaně. Petr si sám prošel těžkým průběhem onemocnění covid-19, o což se prostřednictvím této kampaně chce podělit. Kampaň představuje i další skutečné příběhy osob, které mají svou vlastní zkušenost s epidemií covid-19,” komentuje kampaň ředitel komunikace Ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.

Součástí kampaně je i důraz na prevenci. „Očkování doporučujeme zejména osobám starším 60 let, chronicky nemocným a dalším osobám s vyšším rizikem závažného průběhu. Covid-19 je stále mezi námi a představuje riziko pro veřejné zdraví. Vakcinace neslibuje konec covidu, ale očkováním jsme dokázali ‚zkrotit’ i jiná onemocnění. Očkování chápeme jako základní nástroj ochrany před těžkým průběhem covidu-19 a jeho zdravotními i celospolečenskými riziky,” uvedl náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic.

-mav-