Novým výkonným ředitelem CPExu je Lukáš Šmol

pondělí, 3. října 2022, 07:00 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Od 1. října je novým výkonným ředitelem Czech Publisher Exchange Lukáš Šmol.

Lukáš Šmol, zdroj: CPEx

Lukáš Šmol, zdroj: CPEx

Czech Publisher Exchange (CPEx) mění vedení. Od 1. října se výkonným ředitelem společnosti stal Lukáš Šmol, který na této pozici nahrazuje Davida Voráčka. Jednou z hlavních priorit pro nového ředitele bude příprava na očekávané omezení cookies třetích stran, kam spadá také projekt identifikátoru Czech Ad ID.

„Výkonná rada CPExu má plnou důvěru v to, že Lukáš je správným člověkem pro vedení CPExu. Má mnoho zkušeností a odborných znalostí za roky, které v CPExu strávil, a pomůže CPEx provést dalším obdobím, kdy programatická reklama představuje stále významnější podíl reklamního trhu,“ zaznělo z výkonné rady, jejíž členy jsou Jiří Otevřel z Mafry, Petr Bednář z Vltava Labe Media, Jan Zubina ze CNC a Karel Suk z Economie.

Lukáš Šmol v CPExu působí od roku 2017 na pozici vedoucího produkčního oddělení, které pro vydavatele zajišťuje monetizaci jejich reklamních ploch a rozvojové projekty v oblasti RTB, identity a privacy. 

Czech Ad ID je nové společné řešení vybraných vydavatelů pro cílení online reklamy. Jde o reklamní identifikátor postavený na přihlašování, který má nahradit dosud dominantní cílení založené na cookies třetích stran. 

-stk-