Purina uvádí do řetězců multifunkční udržitelné stojany

sobota, 22. října 2022, 07:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Značka krmiva pro psy a kočky Purina, která patří pod společnost Nestlé, zavádí nové udržitelné multifunkční stojany.

Zdroj: Purina

Zdroj: Purina

Značka krmiva pro psy a kočky Purina, která patří pod společnost Nestlé, zavádí nové udržitelné multifunkční stojany. Ty mají oproti svým kartonovým předchůdcům více než 50krát delší životnost a jsou vyrobeny pouze z odpadového materiálu. Na konci životnosti se promění ve farmářské bedýnky. Purina uvedla, že tím ročně zamezí spotřebě 750 jednorázových stojanů z lepenky vytvářejících nadbytečný nerecyklovatelný odpad.

„Na míru vyrobené multifukční stojany snižují množství odpadu hned třikrát. Jsou vyrobeny ze zbytkového materiálu vznikajícího při produkci nábytku. Navíc vydrží nejméně dva roky, každý nový stojan tak nahradí více než 20 kusů kartonových. Po skončení své úlohy poslouží pro výrobu něčeho nového, konkrétně farmářských bedýnek,“ popisuje Lenka Soal, manažerka rozvoje Puriny.

U vývoje nových stojanů byli i zástupci obchodního řetězce a merchandiserů. Stojany mají zrychlovat práci řetězcům i merchandiserům.

Pilotní fáze projektu, která probíhala ve vybraných hypermarketech Albert, se osvědčuje. Purina proto rozšiřuje stojany do dalších prodejen Albert.

-mav-