Sazka kampaní upozorňuje na sexismus v gamingu

pátek, 7. října 2022, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Sazka spouští kampaň „Buď hráč, ne lůzr“, chce tak bojovat s aktuálními problémy v gamingovém prostředí.

Zdroj: Repro Vimeo Pinarto – creative studio

Zdroj: Repro Vimeo Pinarto – creative studio

Společnost Sazka představuje na veletrhu For Games novou kampaň, která si klade za cíl bojovat s aktuálními problémy v gamingovém prostředí. Ve spolupráci se Sinners Esports, českou profesionální esportovou organizací, upozorňuje na sexismus a toxické chování v oblasti gamingu.

„Přestože se provozovatelé her snaží nevhodné chování blokovat a kontrolovat, my chceme herní prostředí kultivovat. Zodpovědný přístup je přirozenou součástí značky Sazka a je pro nás důležitý ve všech oblastech našeho podnikání,“ říká ke kampani Veronika Diamantová, tisková mluvčí společnosti Sazka.

Kampaň pracuje s formátem videospotů. Začíná upozorněním na sexistické chování vůči hráčkám, které jsou terčem posměchu a jsou často v gamingovém prostředí posílány „do kuchyně“. Hesly, jako jsou „sexismus není sexy“, „připomíná ti to někoho“ nebo „buď hráč, ne lůzr“, pak chtce bojovat proti diskriminaci žen v hráčském prostředí.

Kromě sexismu poukazují spoty také na toxické chování některých hráčů, kteří svým nevhodným a vulgárním projevem dokáží znepříjemnit celou hru pro svůj tým i protihráče. Hlavním heslem spotu je: „nebuď toxickej“. „Právě toxicita a sexismus jsou v tuhle chvíli ta nejpalčivější témata, nicméně nešvarů, ale i mýtů v esportu je celá řada. Společně se Sazkou proto kampaň na kultivaci gamingového prostředí budeme v příštím roce ještě rozšiřovat,“ doplňuje Bernard Šimon, CMO ze Sinners Esports.

Produkce spotů byla v režii Pinarto studio. Kampaň poběží zejména v online prostředí a během streamingů esportových zápasů tak, aby se co nejpřirozenějším způsobem dostala přímo k hráčům.

-stk-