Shelma úspěšně vstoupila do segmentu pamlsků pro kočky

středa, 19. října 2022, 08:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Portfolio značky prémiových kočičích krmiv Shelma se rozšířilo o novou, nejrychleji rostoucí kategorii pet foodu.

Andrea Němcová, zdroj: Partner in Pet Food CZ

Andrea Němcová, zdroj: Partner in Pet Food CZ

Prémiová značka kočičích krmiv Shelma vstoupila do nového segmentu v oblasti výživy koček – kočičích pamlsků. Shelma tak nyní svým portfoliem zasahuje i do nejdynamičtěji rostoucí a nejprofitabilnější kategorie ve výživě koček, a to s pamlsky Shelma Meaty Sticks. Zákazníci je mohou kupovat na pultech vybraných hypermarketů jako Globus, Kaufland, COOP, Tesco, Albert či e-shop Alza.cz nebo Rohlík.

Vstup značky Shelma do nového segmentu vychází podle slov jejích zástupců především ze změny zákaznického chování a proměny klasického obrazu majitele kočky. „Kočičí chovatelé nyní kromě potěšení a zpestření stravy svých mazlíčků kladou stále větší důraz i na ingredience a složení produktu. Hledají pochoutky, které dávají zvířeti i přidanou hodnotu a podporují jeho zdraví. Pamlsek už tak nemusí být vnímán pouze jako něco nezdravého, co stav a vitalitu kočky zrovna nepodpoří. Naopak, skutečně kvalitní snack může být pro kočku přínosem také po výživové stránce,“ uvádí Andrea Němcová, Brand Manager ze společnosti Partner in Pet Food CZ, pod kterou značka Shelma spadá.

Shelma Meaty sticks staví na původní receptuře a kvalitním složení. K dispozici jsou ve třech příchutích – hovězí, drůbeží a se pstruhem, doplněné ještě o super potraviny v podobě kurkumy, zázvoru nebo borůvek. Tyčinky jsou bez obilovin, založeny na vysokém obsahu čerstvého masa a proteinu živočišného původu, jehož obsah je vyšší než 95 %. Vyrobeny jsou v Evropě, konkrétně v Itálii, regionu Umbrie.

Zdroj: Partner in Pet Food CZ

Zdroj: Partner in Pet Food CZ

Značka Shelma je na českém trhu tři roky a momentálně je jednou z nejrychleji rostoucích značek na českém retailu. Za dobu své existence uvedla Shelma kočičí granule v několika příchutích, které byly startovní položkou v portfoliu Shelma, následovalo rozšíření o kapsičky pro kočky a od dubna 2022 probíhá launch kočičích pamlsků Shelma Meaty sticks.

Shelma hodnotí svůj vstup do nové kategorie jako úspěšný. „Vzhledem k tomu, že momentálně probíhá rozšiřování distribuce a jsme opravdu na začátku, nemohu zatím shrnout výsledky, ale první signály od zákazníků jsou pozitivní. Ať už jde o recenze nebo testování mazlíčků zákazníků, a stejně tak máme i dobrou zpětnou vazbu na sociálních sítích. Nakonec, o tom, že máme s novinkou Shelma skutečně dobře našlápnuto, svědčí i ocenění v anketě Volba spotřebitelů, kde právě Shelma Meaty Sticks získaly 1. místo, v kategorii doplňky pro kočky, a byly tak oceněny jako nejlepší novinka roku 2022. Lze očekávat, že hlavních výsledků bychom měli dosáhnout v období Vánoc, kdy kategorie zaznamenává nejvyšší prodeje,“ přiblížila Andrea Němcová.

S novinkami přitom značka nekončí. „Koncem roku Shelma vstoupí na trh ještě s dalšími zástupci v kategorii pamlsků, se dvěma druhy bezobilných křupavých polštářků se super potravinami. Polštářky jsou navíc vůbec nejoblíbenější kategorií kočičích pamlsků, takže jsme u nich chtěli vsadit na jistotu, nejen z hlediska chuti, ale především receptury, se kterou budeme opět o krok napřed, než jsou aktuálně dostupné produkty na trhu,“ dodala Andrea Němcová.

-mav-