Televizní Institut zahájil programem CME Content Academy

pondělí, 17. října 2022, 07:05 Aktuality, TV MediaGuru

Nová mezinárodní vzdělávací platforma Televizní Institut zahájila svou činnost v pondělí 10. října v prozatímních prostorách Brněnského výstaviště.

Ředitelka Televizního Institutu Kamila Zlatušková. foto: David Konečný

Ředitelka Televizního Institutu Kamila Zlatušková. foto: David Konečný

Nová mezinárodní vzdělávací platforma Televizní Institut zahájila svou činnost v pondělí 10. října v prozatímních prostorách Brněnského výstaviště, kde začala výuka v rámci vzdělávacího programu navrženého pro dvě televize společnosti CME, českou TV Nova a slovenskou TV Markíza. Po velkém zájmu uchazečů a uchazeček v prvním termínu přijímacího řízení vyhlašuje Institut druhý termín přijímaček do programu CME Content Academy s uzávěrkou 13. listopadu.

Školu a současně prostor pro setkávaní televizních profesionálů se sídlem v Brně založila podle jejích slov producentka, pedagožka a strategická ředitelka festivalu Serial Killer Kamila Zlatušková spolu s investorem Jiřím Hlavenkou jako odpověď na aktuální stav a postavení televizní tvorby: „Současná televizní tvorba je v nejlepší kondici, v jaké kdy ve své existenci byla. Přišla by mi obrovská škoda nevyužít to jako velké téma ke vzdělávání a hledání nejen nových talentů, ale i inspirace pro televizní profesionály a profesionálky,“ vysvětluje.

Zájem o studium oborů souvisejícími s televizní tvorbou či nových televizních trendů roste, proto Televizní Institut zároveň s významnými českými i globálními hráči připravuje další vzdělávací a inspirační studijní programy a kurzy: „I takto chceme udělat českou a slovenskou televizní tvorbu konkurenceschopnou ve vztahu ke světu,“ dodává Zlatušková.

Do prvního vzdělávacího programu CME Content Academy, kde se střídají výukové fáze s praxí na konkrétních pořadech televizí v České republice i na Slovensku, se na jaře a v létě letošního roku přihlásilo 150 zájemců. Do programu bylo vybráno sedm studentů. 

Pro přetrvávající zájem otevírají organizátoři nové dvoukolové příjímací řízení s uzávěrkou přihlášek do poloviny listopadu. Začátek prvního kurzu je plánován na 16. ledna 2023, informace o stipendijním programu spolu s přihláškou jsou dostupné na stránce tvinstitut.tv.

-mav-