Vychází kniha Kyberpohádek o kyberbezpečnosti pro děti

sobota, 15. října 2022, 07:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Centrum kybernetické bezpečnosti vydalo s podporou Vodafonu knihu nazvanou Kyberpohádky.

Zdroj: Kyberpohádky

Zdroj: Kyberpohádky

Knihu Kyberpohádky vydává s podporou Vodafonu Centrum kybernetické bezpečnosti. Jejím cílem je ukázat zejména předškolním dětem zábavnou formou, jak se chovat v online světě.

„Základním motivem všech pohádek bývá boj dobra se zlem. Cílem knížky je poukázat prostřednictvím pohádek, které dobře známe, na různá nebezpečí, která nás mohou v kybernetickém světě potkat. Ukazuje i na to, jak bychom se měli chovat a co se může stát, kdybychom se rozhodli špatně,“ říká za tvůrčí tým Centra kybernetické bezpečnosti jeho ředitel Josef Strelec. 

Vydání knihy je součástí Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti. V závěru obsahuje i vysvětlení odborných pojmů určené primárně těm, kteří budou dětem pohádky číst. 

Audioverzi knihy namluvil herec Petr Stach. Tištěnou knihu dostanou zdarma tisíc mateřských škol. V listopadu a prosinci dojde k pilotnímu vyzkoušení Kyberpohádek v několika školkách, vlastní rozeslání knih je plánováno od ledna 2023. Souběžně vznikly také Metodické listy, které pomohou učitelům při seznamování dětí s problematikou kybernetické bezpečnosti. V digitální podobě je kniha ke stažení na webu www.kyberpohadky.cz a stránkách partnerů projektu www.nukib.cz a Vodafonu. 

-stk-