Westfield zakládá agenturu pro prodej svých mediálních kanálů

středa, 12. října 2022, 11:30 Aktuality, Retail, Outdoor MediaGuru

Přes agenturu Westfield Rise chce majitel obchodních center Westfield nabízet vlastní mediální a eventové plochy i datové expertizy.

Zdroj: Westfield

Zdroj: Westfield

Majitel a provozovatel vlajkových obchodních center Unibail-Rodamco-Westfield (URW) založil in-house agenturu  Westfield Rise, přes kterou nabízí vlastní mediální a eventové plochy a možností zprostředkování expertízy retailových dat.

Agentura bude pro značky i nákupčí médií fungovat jako jednotné kampaňové centrum, kde budou vznikat mediální projekty napříč URW platformou. Ta disponuje reklamními kanály ve svých 57 evropských obchodních centrech a zahrnuje například jednu z největších evropských sítí digitálních billboardů (k dispozici jich má 1700), 170 speciálních eventových ploch či vlastní formáty v rámci on-line prostoru.

„Uvedením agentury Westfield Rise na evropský trh budeme schopni poskytovat reklamní a mediální služby přímo na míru jednotlivým klientům, sestavit specializovaný tým a strukturu, abychom prostřednictvím našich platforem vytvořili nadčasové a měřitelné kampaně,“ uvedla Caroline Puechoultres, Chief Customer Officer, Unibail-Rodamco-Westfield.

Platforma má vyhovovat podmínkám GDPR. Využívat chce data o cílových skupinách na základě návštěvnosti svých obchodních center. V nich souhrnně eviduje 550 milionů fyzických návštěv a 40 milionů zákazníků v on-line prostředí ročně.

Společnost také oznámila jmenování Candice Mayer-Gillet do pozice managing directorky Westfield Rise. Vedení Westfield Rise bude sídlit v Paříži a v Londýně, odkud bude řídit tým 50 lidí rozprostřených napříč 11 evropskými trhy, na kterých URW operuje. Westfield Rise bude schopna využít vlastní mediální kanály ve všech svých 80 obchodních centrech v Evropě a Spojených státech, která zahrnují i 53 vlajkových center nesoucích ve svém názvu přímo značku Westfield.

Agentura bude zároveň pokračovat ve spolupráci se svými dlouhodobými klienty jako jsou Disney, Samsung, Amazon, Netflix, Clearpay nebo LVMH, stejně jako s regionálními partnery Ocean Outdoor, Clear Channel a JCDecaux.

-mav-