Alza vyhradila část showroomu k nákupům bez objednání

úterý, 22. listopadu 2022, 10:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Část showroomu v pražských Holešovicích vyhradila ALza.cz pro nákupy bez objednání. Stírá tak rozdíl mezi nákupem online a nákupem v kamenné prodejně.

Zdroj: Alza.cz

Zdroj: Alza.cz

Zákazníci Alzy nakoupí v holešovickém showroomu nově i bez předchozí objednávky. Na místech označených piktogramem nákupní tašky si mohou vystavené zboží rovnou vzít z regálů a bez čekání zaplatit u kasy podobně jako v jiných kamenných obchodech. K dispozici je zejména sortiment denní spotřeby a sezónní zboží.

Nová služba nazvaná „Ihned k odběru“ stírá rozdíly mezi nakupováním online a v kamenných prodejnách. Vyhrazené plochy v prostorách nejvytíženější pobočky e-shopu v pražských Holešovicích fungují jako zmenšený supermarket, kde si zákazníci vezmou zboží rovnou z regálů nebo stojanů a zaplatí je na místě u obchodníka.

Stejný koncept již e-shop spustil v létě v nové pobočce v Praze na Pankráci a zavádí jej i v dalších pobočkách. V Holešovicích však nabízí širší sortiment, který upravuje podle sezóny i poptávky.

„Holešovickým showroomem projde v průměru čtyři a půl tisíce lidí denně, před Vánocemi je to až 12 tisíc. Abychom jim návštěvu ještě více zpříjemnili, zrychlili a ušetřili čas strávený nakupováním, vytvořili jsme na této pobočce tzv. shop-in-shop pro zboží k okamžitému odběru. Zákazníci tam mohou bez dalšího čekání dokoupit produkty, na které třeba v objednávce zapomněli nebo se jim zalíbily až na místě,“ vysvětluje Miroslav Köváry.

Své stálé místo mezi zbožím k okamžitému nákupu mají také privátní značky e-shopu – ekologická drogerie AlzaEco či příslušenství AlzaPower. Další sortiment bude postupně přibývat nebo se upravovat dle poptávky a prodejnosti, kterou e-shop pravidelně vyhodnocuje.

„Již řadu let jsou v showroomu v Holešovicích desítky tisíc druhů zboží skladem. Tyto produkty ale zákazníci nevidí. Chceme toto zboží zákazníkům přiblížit, nákup ještě zrychlit a nyní před Vánoci zákazníky inspirovat při nákupech vánočních dárků. Zároveň přinášíme do Holešovic další možnost nákupu nejen drogerie a kosmetiky ve formátu klasického kamenného obchodu,“ doplňuje Ondřej Fabianek, ředitel prodejní sítě Alza.cz.

-mav-