Coca-Cola vyjíždí s vánočním kamionem po Česku

středa, 16. listopadu 2022, 10:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Coca-Cola navštíví se svým vánočním kamionem desítky měst na českém a slovenském trhu.

Zdroj: Coca-Cola

Zdroj: Coca-Cola

Vánoční kampaň značky Coca-Cola, jež odstartovala začátkem listopadu, se i letos nese v duchu komunikační platformy „Real Magic“, propojující efektivitní komunikaci se zážitky. K vidění je v televizi, outdooru, na internetu, sociálních sítích a v místě prodeje. Doplňuje ji aktivace prostřednictvím vánočního kamionu, jenž navštíví přes 30 měst v České republice a 20 na Slovensku. 

Téma vánoční kampaně s claimem „Vánoce si vždy najdou cestu“ vychází z myšlenky, že „Vánoce jsou nezastavitelnou silou, která si najde cestu přes cokoli, aby vrátila radost, pospolitost, štědrost a skutečné kouzlo kolem svátku a svátečního jídla“. Po odmlce způsobené pandemií podpoří kampaň i kamiony, které byly poprvé představeny v roce 1995. Součástí bude i spolupráce s influencery, například českou skupinou Mirai, či spotřebitelská soutěž v aplikaci Coke, v níž bude možné vyhrát zájezd na severní pól. 

„Coca-Cola kamiony se staly oblíbenou tradicí, která přináší do českých a slovenských měst vánoční kouzlo. Vánoce si vždy najdou cestu, aby spojily rodiny, přátele a často i úplně cizí lidi prostřednictvím společně prožitých kouzelných chvil,“ popisuje Mária Drotárová, brand manažerka společnosti Coca-Cola pro Českou republiku a Slovensko. 

Roadshow po českých městech odstartuje 24. listopadu v Čáslavi a skončí 22. prosince ve Stupavě. Celkem navštíví více než třicet měst. Na Slovensku začne 3. prosince v Piešťanech a poté navštíví další dvacítku měst. Na každé zastávce bude připraven doprovodný program se Santou a skřítky, chybět nebude Coca-Cola Food Truck s horkých vánočním nealko punčem z FuzeTea či vánočním nápojem Coca-Cola se skořicí a sladké či slané občerstvení. Program bude vždy začínat v 16 hodin, Santa dorazí o půl hodiny později a zdrží se do 18. 30. 

V rámci roadshow se Coca-Cola se spojila s Českým s Slovenským červeným křížem. Výtěžek z prodeje jídla, pití a merchandisingu na jednotlivých zastávkách poputuje na podporu této neziskové organizace, konkrétně na její projekt Help Trans, jenž pomáhá s mobilitou seniorů, handicapovaných či dětí. Aktuálně vybranou částku bude možné sledovat na speciální LED obrazovce. Celkově chce značka věnovat Červenému kříži milion korun. 

Pozici lídra na trhu mezi slazenými sycenými nápoji si Coca-Cola podržela také v tomto roce. Data ze září ukazují, že tržní podíl Coca-Coly představuje 46,6 %. Co se týká vánočních prodejů, tak podle Márie Drotárové tvoří 20 % objemu z prodejů celého roku. „Z našeho aktuálního průzkumu, který jsme realizovali ve spolupráci s agenturou Ipsos, vyšlo, že z kolových nápojů 47 % respondentů si přeje mít na Vánoce nápoj Coca-Cola. Toto jen dokazuje, že vánoční období je naším nejsilnějším obdobím v roce,“ doplňuje.

-stk-