ČT o Vánocích odvysílá dvě nové pohádky, na Nový rok Zátopka

středa, 2. listopadu 2022, 11:40 TV MediaGuru

Česká televize zařadí do letošního vánočního vysílání dvě premiérové pohádky, v předpremiéře uvede na iVysílání nový seriál a na Nový rok nabídne film Zátopek.

Tajemství staré bambitky 2, zdroj: Česká televize

Tajemství staré bambitky 2, zdroj: Česká televize

Pokračování pohádky Tajemství staré bambitky nabídne Česká televize na letošní štědrovečerní vysílání. Tajemství staré bambitky 2 volně navazuje na děj prvního dílu. Na První svátek vánoční odvysílá rovněž premiérovou pohádku Krakonošovo tajemství. Ještě v závěru roku se v předpremiéře v iVysílání představí úvodní epizoda komediálního seriálu Dobré ráno, Brno. Na Nový rok pak zařadí do vysílání televizní premiéru filmu Zátopek. Své vánoční a novoroční programové schéma představila ČT na středeční tiskové konferenci.

V pokračování pohádky Tajemství staré bambitky 2  se objeví některé postavy z prvního dějství (Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Jiří Lábus), novou postavu pak ztvární Veronika Khek Kubařová.

V pohádce Krakonošovo tajemství si zahrají např. David Švehlík, Leona Skleničková, Jan Nedbal nebo Jakub Prachař

Na Druhý svátek vánoční zařadí ČT pohádku O vánoční hvězdě.

Vedle toho se ve vánočním vysílání objeví tradiční filmy a pohádky, například: Pelíšky, Samotáři, Marečku, podejte mi pero!, Adéla ještě nevečeřela, Postřižiny, Na samotě u lesa, Pyšná princezna, Šťastný smolař, Peklo s princeznou, Anděl páně, Lotrendo a Zubejda, Dvanáct měsíčníků, Anděl páně 2, Čertí brko či Korunní princ.

Naopak v letošním vysílání ČT se neobjeví pohádka Tři oříšky pro Popelku. ČT ji bude vysílat až příští rok. Z premiérových filmů nabídne na Štědrý den biblické příběhy Příběhy zrození a Mladý mesiáš.

„Nové pohádky České televize a Vánoce patří neoddělitelně k sobě. Štědrovečerní pohádka je pro nás jedním z pomyslných vrcholů celoročního programu. Fenomén, který dokáže k obrazovkám v jeden okamžik přivést hned několik generací diváků. Tradici drží Česká televize již devětadvacet let a ani letos tomu nebude jinak," uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

I letos uvede ČT do předvánočního vysílání Adventní koncerty. V pořadí dvaatřicátý ročník zahájí první adventní neděli (27.11.) přímý přenos z Břevnovského kláštera. Stejně jako v předchozích letech bude jedna z nejstarších veřejných sbírek, jež loni překonala čtvrtmiliardovou hranici vybraných peněz, pomáhat čtyřem neziskovým organizacím. Patrony jednotlivých projektů jsou osobnosti České televize – Barbora Kroužková, Lea Surovcová, Stanislav Bartůšek a Daniel Takáč.

Silvestrovský večer bude Poctou Karlu Gottovi. Česká televize odvysílá poslední den v roce záznam koncertu, během něhož se na pódiu sešlo na čtyřicet zpěváků a zpěvaček. Chybět nebudou ani speciální vydání pořadů Všechnopárty a Zázraky přírody.

Nový rok odstartuje televizní premiéra filmu Zátopek oceněného osmi Českými lvy.

Detaily k vánočnímu vysílání ČT si můžete prohlédnout v materiálu níže.

-mav-