Emotivní vánoční spot Penny ukazuje dobré sousedské vztahy

středa, 16. listopadu 2022, 12:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Smyslem vánočního televizního spotu Penny je upozornit na význam dobrých sousedských vztahů a poděkovat těm, kterým není osud lidí okolo nás lhostejný.

Z vánoční kampaně Penny, zdroj: Penny

Z vánoční kampaně Penny, zdroj: Penny

Hlavním motivem vánoční kampaně řetězce Penny je pomoc a podpora. Smyslem vánočního televizního spotu je upozornit na význam dobrých sousedských vztahů a poděkovat těm, kterým není osud lidí okolo nás lhostejný.

Příběh na krátké ploše televizní reklamy vypráví o chlapci, který se pravidelně setkává se starší paní při venčení jejich psů. Před Vánoci ovšem paní pes umírá a ona zůstává sama. Chlapec, kterému paní na procházkách chybí a její smutek mu není lhostejný, jí pak na Štědrý den společně s rodiči věnuje nového pejska z útulku. „Poselstvím našeho příběhu je především pomoc lidem v našem okolí. Řada lidí okolo nás ji potřebuje a je jen na nás, zda si toho všímáme a dokážeme si vzájemně pomáhat, a to nejen o Vánocích. Vzhledem k naší dlouhodobé filozofii dobrého souseda jsme chtěli ukázat příběh, kdy si můžeme nezištně pomáhat napříč generacemi, a jak málo někdy stačí k tomu, abychom udělali dobrý skutek, a tím i někoho šťastnějšího,“ popisuje hlavní myšlenku Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu Penny.

Televizní spot, jehož autorem je přímo Penny, natáčela produkční společnost Bistro Films s agenturou Hullabaloo v polovině října. Režie se ujal Martin Marček. Podkresovou klavírní melodii vytvořil na základě písně Michala Davida „Pár přátel stačí mít“ Karel Havlíček

Zdroj: Penny

Televizní spot diváci uvidí v následujících týdnech na všech hlavních televizních kanálech (skupina Nova, skupina Prima (Media Club), TV Barrandov). Současně bude tématika příběhu využita i na profilech Penny na sociálních sítích. Kampaň startuje 17. listopadu a potrvá do Vánoc.

Společně se začátkem reklamní kampaně Penny představilo také webovou stránk www.pomahamehezkycesky.cz. „Na této stránce chceme široké veřejnosti ukázat nejdůležitější projekty z oblasti společenské odpovědnosti, kterým se jako Penny dlouhodobě věnujeme,“ doplnil Vít Vojtěch.

-mav-