Globus chce na účtenkách ušetřit až tři tisíce km papíru

neděle, 6. listopadu 2022, 07:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Zákazníci Globusu mohou nově požádat k nákupu o zkrácenou nebo pouze elektronickou účtenku. Roční úspora může dosáhnout až tří tisíc km papíru.

Zdroj: Globus

Zdroj: Globus

Globus přichází s novinkou na poli účtenek k nákupu. Zákazníkům programu Globus Bonus, kterých je nyní 700 tisíc, nabídne možnost pouze elektronického dokladu v aplikaci. Ti, kteří nejsou členy věrnostního programu, mohou požádat o zkrácenou verzi účtenky. 

Pro 700 tisíc členů věrnostního programu Globus Bonus vytiskly hypermarkety Globus ročně na 13 milionů účtenek, průměrně si tak každý z nich odnesl ke svým dvaadvaceti nákupům účtenky v souhrnné délce 5 metrů.

„Máme možnost ročně ušetřit takřka tisíce kilometrů účtenkového papíru, pokud zákazníci, kteří používají mobilní aplikaci, zvolí před nákupem verzi elektronické účtenky. Počet aktivních uživatelů aplikace poroste, a tak časem můžeme dosáhnout úspory i tří tisíc kilometrů účtenek. Nicméně jde o volitelnou věc, pokud zákazník potřebuje k nějakému nákupu tištěnou účtenku, vždy ji může dostat. Skrze aplikaci lze také účtenky sdílet například e-mailem a podobně,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus.

V mobilní aplikaci Můj Globus se doklady zobrazují do 24 hodin od nákupu a zůstávají tam po dobu dvou let, tisk účtenky není proto nutný. 

-stk-